Alevilere 'Didim' müjdesi...

Alevilere 'Didim' müjdesi...

Alevilere 'Didim' müjdesi… Kuşadası Belediye Meclisi’nin, cemevini inanç merkezi statüsü içinde kabul etmesinin...

A+A-

Alevilere 'Didim' müjdesi...Alevilere 'Didim' müjdesi…

Kuşadası Belediye Meclisi’nin, cemevini inanç merkezi statüsü içinde kabul etmesinin ardından, benzeri bir karar da Didim Belediye Meclisi tarafından alındı.

Cemevlerini yasal statüye kavuşturmak için Alevilerin yıllardır sürdürdüğü mücadelede olumlu gelişmeler ardı ardına yaşanıyor. Geçtiğimiz ay Kuşadası Cemevi, Kuşadası Belediye Meclisi'nin kararıyla diğer ibadethaneler gibi bedelsiz su kullanım hakkını elde etmesi kamuoyunca memnuniyetle karşılanmıştı. Alınan bu kararın diğer belediyeler için emsal teşkil edeceğini belirten Alevi kurum yöneticileri, bu öngörülerinde haklı çıktılar ve bugün toplanan Didim Belediye Meclisi üyeleri cemevini ‘inanç merkezi’ statüsünde bulunması gerektiğine karar verdiler.

Didim Cemevi'ne ücretsiz su kullanım hakkı verilmesi, Didim Belediye Meclisi'nin bugün yapılan Ekim ayı olağan toplantısında oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi'nin kararına göre, Didim Cemevi'ne ilçedeki diğer ibadethaneler gibi bedelsiz su kullanım hakkı verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Didim Cemevi yasalara göre su, elektrik, vergi gibi diğer giderlerden muaf tutulacak. Bu olumlu gelişmeyi sevinçle karşılayan Didimli Aleviler, başta Belediye Başkanı Mümin Kamacı olmak üzere tüm belediye meclis üyelerine teşekkür ettiler.

Fuat ATEŞ – Alevilerin Sesi Dergisi - 6 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.