Alevilere Dün Kefen Biçenler Bugün Elbise Biçiyor

Alevilere Dün Kefen Biçenler Bugün Elbise Biçiyor

SHP'li Demir: "Alevilere Dün Kefen Biçenler Bugün Elbise Biçiyor" SHP Genel Başkan Yardımcısı Bedri Demir, bütçe...

A+A-

Alevilere Dün Kefen Biçenler Bugün Elbise BiçiyorSHP'li Demir: "Alevilere Dün Kefen Biçenler Bugün Elbise Biçiyor"
 
SHP Genel Başkan Yardımcısı Bedri Demir, bütçe görüşmeleri sırasında dün "Alevi vatandaşlarımıza elbise biçiyoruz" şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak "Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta Alevilere kefen biçen anlayışın sahipleri, şimdi de Alevilere elbise biçiyorlar" dedi.

Bedri Demir, yaptığı yazılı açıklamada, AKP yönetiminin, hoyratlıklarını engelleyen tüm kurum ve kuruluşları yozlaştırdığını savundu. Demir, AKP'nin "aşamayacağı engel olan Alevileri, üç beş kimliksiz bendesiyle" aşmaya çalışmakla suçladı.

Demir, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu'nun, "Alevilere elbise biçiyoruz" açıklamasının, bunun en önemli kanıtı olduğunu öne sürdü.

"Kerbela'da mazlumları katleden, Pir Sultan'ı asan, Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta Alevilere kefen biçen, oruç tutmayanı sorgulayan, Aleviyim diyeni döven anlayışın sahipleri, şimdi de Alevilere elbise biçiyorlar" diyen Demir, "bu kadar zulüm, katliam, iftira ve yalanı az bulan" AKP'nin Alevileri kendileştirmek ve tarikatlaştırmak istediğini belirtti.

Demir, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Alevilere elbise biçme yerine, herkesin din ve vicdan özgürlüğüne saygı göstermek, okullarda kimin hangi dinde hangi mezhepte olduğunu sorgulamak yerine, dinin ders kitaplarından çıkartılması, okulların dinden soyutlanması daha doğru olacaktır."

(ANKA) - 8 Aralık 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.