Alevilere hakaret edip saldırırken yaralandı; mağdur genç yargılanacak

Alevilere hakaret edip saldırırken yaralandı; mağdur genç yargılanacak

İstanbul Sarıyer Belediyesi'nde iki yıl önce Aleviliğe ve Alevilere hakaret eden Hasbi Saral adlı şahsa tepki gösteren Alevi genç Erhan Barut bugün hakim karşısında...

A+A-

İstanbul Sarıyer Belediyesinden emekli olup ayrılmış olan fakat kızı aynı belediyede işe başlamış ve hala Sarıyer Belediyesi’nde çalışmakta olan Trabzon Sürmeneli Hasbi Saral adlı şahış 31 Ağustos 2018 tarihinde eski iş arkadaşı Hasan Erol G.’ü ziyareti esnasında Alevilere hakaret etti.

Şahsın hakaretleri sonrası çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve kavga sırasında küfürlerine devam eden Hasbi Saral darp nedeniyle Erhan Barut isimli Alevi gençten davacı oldu.

Sarıyer Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Erhan Barut’a yönelik gerçekleşen sözlü ve fiziksel saldırı sonucu müşteki olması beklenirken sanık olan Barut, “Kimse inancıma ve aileme küfür edemez. İnsanı hayata bağlayan iki şey vardır biri inancı diğeri ailesidir” dedi.

Erhan Barut olayı şöyle anlattı:

“DUYDUM, NE OLDUĞUNU SORDUM SALDIRIYA UĞRADIM”Belediye hizmet binasında bulunan Destek Hizmetleri servisinde Hasbi Saral, başka bir görevliyle muhabbet ederken, “Hepsi Alevi, hepsi şerefsiz PKK’lı, hepsi haydut hepsinin ……..dedim, masaya yumruk vurdum, indim aşağı” dedi. “Aleviliğe neden küfür ediyorsun” diye sorunca Hasbi Saral’ın sözlü saldırısına uğradım. Olayı yatıştırmaya çalışan diğer personelin araya girmesi ile Hasbi Saral dışarıya çıktı, sonra da dışarıda sözlü saldırısına devam etti. Aileme ve inancına küfürler etmeye devam ederken çıkan arbedede yaralandı. Belediye tarafından kendisinin dövdürüldüğünü iddia etmişti ancak iddiasının belediyede bulunan güvenlik kameraları ile yalan olduğu ortaya çıkarılmıştı.

KIZI HEM AZMETTİRİCİ HEM DE İFTİRACISarıyer Belediyesinde çalıştığı öğrenilen Hasbi Saral’ın kızının da olaya müdahale eden güvenlik görevlisi Uğur Er’i takip ettiği ve bir restoranın önünde kardeşini arayarak beraberinde gelen 8 kişi ile güvenlik görevlisi Uğur Er’i dövdürdüğü öğrenildi. Uğur Er de şikâyetçi oldu.

“BU TÜR OLAYLAR BİZİ YOLUMUZDAN EDEMEZ”Hacı Bektaş-ı Veli’nin “İncinsen de incitmeyeceksin” sözünü hatırlatan Erhan Barut, “İnancımız gereği gönül kırmaktan hep kaçındık. Hep gönül yapmak istedik. Bugüne kadar da hep buna dikkat ederek yaşadık. Bugün gerçekleşen bu olay bizi yolumuzdan edemez. İnancımız dipdiridir. Sabrım taştı. Mevzu kesinlikle inançsal bir mevzu değil. Alevi-Sünni ayrımını en çokta biz görmeyiz, biz benimsemeyiz. Bu adam sadece kendi çıkarlarına inançları alet edebilecek kadar çirkin bir yapıya sahip. İnancımızı ve değerlerimizi kirli düşüncelerine almasınlar” dedi.

DURUŞMA YARIN SAAT 10’DA ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDEHasbi Saral’ın şikâyeti üzerine gözaltına alınan Erhan Barut, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Erhan Barut’un davası yarın (25 Şubat) saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi 60. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek. Dava Aleviler tarafında da takip edilecek.

Düzgün BULUT/İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.