Alevilere hakaret etti...

Alevilere hakaret etti...

Alevilere hakaret etti...AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak ,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Alevilere hakaret...

A+A-

Alevilere hakaret etti...Alevilere hakaret etti...

AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak ,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Alevilere hakaret etti. Diyanet bütçesinden Alevilere pay ayrılmasına karşı çıkan Özbayrak’ın sözleri, Alevilere bakış açısının ne kadar çarpık olduğunu da ortaya koydu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi hakkında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak , Aleviliğin son dönemlerde ayrı bir din gibi "pazarlandığını" savundu. "Alevilik Şia mezhebinin, Şiiliğin bir koludur" diyen Özbayrak, Aleviliğin birçok kolunun olduğunu söyledi. Alevilere Diyanet'ten pay ayrılmasına karşı çıkan Özbayrak, şöyle devam etti: "Alevilere bir tahsisat yapılırsa, Aleviliğin diğer kolları da bize de tahsisat yapın derse ne olacak? Mecusiler, satanistler gibi gruplar da benzer taleplerle gelebilirler."

“O KAFAYA” SORULAR:

• Türkiye’de en az 10 milyon Alevi yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarının vergilerinden oluşturulan Diyanet’in bütçesinden Alevilere pay verilmesi neden sizi rahatsız etmektedir.

• “Alevilere, diyanetten pay verirsek diğer kolları da ister” gibi bir iddia tamamen gerçek dışıdır. Bu kafayla bakılırsa Suniliğin de bir dizi kolu vardır…Diyanetten tamamen Suni inancına hizmet verilmesi, sünniliğin çeşitli kolları arasında sorun mu yaratmaktadır?

• Şimdiye kadar hiçbir satanist diyanet bütçesinden pay almak için başvurmuş mudur? Satanizm ile Aleviliğin en ufak bir ilişkisi yokken bu iki kavramı neden bir arada kullanıyorsunuz?

• Bir tarafta 70 bin camii, binlerce İmam Hatip Okulu, İlahiyat Fakültesi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Zorunlu Din dersi dururken , diğer tarafta milyonlarca insan, sayısı yüzleri bile bulmayan Cemevleri’ne Diyanetten pay isteyince neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Bu tabloya karşı vicdanınız rahat mı?

• Alevilik, Sunilik gibi kavramları daha doğru dürüst bir cümle içinde kullanamıyorken , neden satanizm, Mecusilik gibi sofistike kavramları kumlanma çabası içine giriyorsunuz…Bu konularda konuşurken size şimdiye kadar en azından “cahil” diyen oldu mu?

• Hayatınızın hiçbir döneminde Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan, Nesimi, Şah Hatayi’den bir eser okunuz mu?

• Sayın Mustafa Özbayrak, bu soruların yanıtlarını vermek isterseniz, internet sitemiz ve radyomuzun mikrofonları size açıktır…

Satanizm: Satanizm kavramı Fransızca’dan Türkçe’ye girmiştir. Fransızca “satan” kelimesinin Türkçe’deki karşılığı "şeytan"'dır… Akım olarak satanizm ise şeytana ve kötülüğe gösterilen bağlılık ve onları yüceltme demektir.Hristyanlık dininin bazı kurallarının değiştirilmesini de amaçlayan Satanizm kavramı Tevrat’ta da geçmektedir…Ancak Tevrat ta “karşı çıkan” anlamında kullanılmaktadır.

Mecus: Geniş bir anlamı olan Mecus ile kısaca ateşe tapanların bağlı oldukları din anlamına gelmektedir…Bu dine inananlara ise Mecusi denir..

01.11.2007 - YÖN FM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.