Alevilere Hakarete Karşı İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk Bırakılacak

Alevilere Hakarete Karşı İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk Bırakılacak

Alevilere Hakarete Karşı İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk BırakılacakAlman 1. kanalı ARD’de yayınlanan TATORT adlı polisiye...

A+A-

Alevilere Hakarete Karşı İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk BırakılacakAlevilere Hakarete Karşı İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'na Siyah Çelenk Bırakılacak

Alman 1. kanalı ARD’de yayınlanan TATORT adlı polisiye dizinin "Wem Ehre gebührt" (Namusuma Layık Olmak) adlı bölümünde Alevilere hakaret edilmesine tepkiler artarak sürüyor. Alevileri aile içi cinsel ilişki kuran - esnest - bir topluluk olarak gösteren diziye bir tepkide İstanbul'dan yükseliyor.

Alevi Haber'nın edindiği bilgiye göre; ARD televizyonu ve Alman Devletinin Alevi toplumundan özür dilemesi ve Tatort adlı dizinin yayından kaldırılması talebiyle bir araya gelen kurumlar Cumartesi günü kitlesel bir eylem gerçekleştirecekler.

İstanbul'da bulunan demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, yöre dernekleri, alevi dernek ve vakıflarının oluşturduğu platform 05 Ocak 2008 Cumartesi günü saat 13:00 de İstanbul Almanya Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk koyarak, bir basın basın açıklaması gerçekleştirecekler.

TARİH   : 05 Ocak 2008 Cumartesi
SAAT    : 13:00
YER      :  İstanbul Almanya Başkonsolosluğu

ADRES : Almanya Başkonsolosluğu
İnönü Cad. No: 10 Gümüşsuyu - İstanbul

Alevi Haber (AHA) - 2 Ocak 2008
www.alevihaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.