Alevilere ibadet yeri neresi olacak?

Alevilere ibadet yeri neresi olacak?

Alevilere ibadet yeri neresi olacak?   Devlet Bakanı Çelik'ten ilginç açıklamalar Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevilerin...

A+A-

Alevilere ibadet yeri neresi olacak?  Alevilere ibadet yeri neresi olacak? 
 
Devlet Bakanı Çelik'ten ilginç açıklamalar

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Alevilerin ibadet yerlerinin neresi olacağının, Alevi çalıştayların tamamlanmasının ardından açıklanacağını belirtti.

Devlet Bakanı Çelik, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin Alevi Çalıştayları hakkındaki soru önergesine yanıt verdi. Devlet Bakanı Çelik, çalıştaylara davet edilenlerin örgüt düzeyinde değil, söylem düzeyinde çağrıldıklarını, katılımcıların sorun etrafındaki farklı görüş, düşünüş ve tavırlarıyla dikkate alındıklarını belirtti.

Çelebi’nin sorusu üzerine, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun da (AABK) bu anlamda çalıştaylara davet edilmediğini, davetlerin örgütsel nitelikler dikkate alınarak yapılmadığını vurgulayan Çelik, “Ancak yurtdışında yaşayan Alevi vatandaşlarımızın belli başlı sorunları da aynı konsept çerçevesinde değerlendirmeye alınacaktır. AABK'nin çalıştaylara davet edilmemiş olması soruda vurgulanan art niyetle asla açıklanamaz. Çalıştayların işleyiş mantığı ve düzeneği her türlü sıradanlıktan uzaktır” dedi.

Çalıştaylardan henüz bir sonuç elde edilmediğini ve çalıştay sonuçlarının da açıklanmadığını belirten Çelik, Erçelebi’nin “Çalıştaylar sonucunda Alevi-Bektaşilerin ibadet yeri olarak neresi kabul edilmiştir?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

Tüm çalıştay sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, başında kamuoyuna da vurgulandığı gibi bir rapor hazırlanacak ve bu raporda belirlenen yol haritasına uygun olarak gerekli adımlar atılacaktır. Alevi-Bektaşilerin ibadet yerlerinin neresi olacağı sorusu hemen her çalıştayda gündeme getirilmiş ancak bu konudaki sonucun çalıştayların tamamlanmasından sonra kamuoyuna deklare edileceği öngörülmüştür.” 

Vatan - ANKA - 28 Aralık 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.