Alevilere tarihi bina sözü

Alevilere tarihi bina sözü

Alevilere tarihi bina sözü Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tarihi bir binanın restore edilerek, Alevi derneğine tahsis edileceği sözünü...

A+A-

Alevilere tarihi bina sözü Alevilere tarihi bina sözü

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tarihi bir binanın restore edilerek, Alevi derneğine tahsis edileceği sözünü verdi. 

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şubesi üyeleri geleneksel aşure gününde buluştu. Derneğin Saltak’taki binasında düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Etkinlikte, Denizli protokolü de Alevilerin duasına eşlik ederek, hep birlikte ellerini masanın üzerine koyup, Gülbenk duası ( sofra duası ) etti. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Alevi Kültür Dernekleri Aydın Şubesi’nin Başkanı Sümran Ünal ile kısa bir görüşme yapan Başkan Zeybekci, Ünal’a tarihi bir binayı restore edip, 10 yıllığına derneğe tahsis etme sözü verdi. Aydın’ın Alamut Köyündeki komşularına da Ünal aracılığıyla selam gönderen başkan Zeybekci, aşurelerini yiyip, dualarını ettikten sonra “Allah Kabul etsin” diyerek etkinlikten ayrıldı. 

Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel bir günde üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şube Başkanı Erkan Aras da, “Alevi köylerine camiler yapılmakta, halen din dersi zorunlu ders olarak okutulmaktadır” diyerek, Alevilere vatandaşlık hakkı verilerek, cem evlerinin yasal statüye kavuşturulmasını istedi.

KAYNAK: Denizli Gazetesi - 19.01.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.