Alevilere yaklaşım samimi değil

Alevilere yaklaşım samimi değil

Alevilere yaklaşım samimi değil AKP Hükümeti’nin açılım adı altında Alevilere yakınlaşma çabası eleştiri ve tepki toplamaya...

A+A-

Alevilere yaklaşım samimi değil Alevilere yaklaşım samimi değil

AKP Hükümeti’nin açılım adı altında Alevilere yakınlaşma çabası eleştiri ve tepki toplamaya devam ediyor.

AKP Hükümeti’nin açılım adı altında Alevilere yakınlaşma çabası eleştiri ve tepki toplamaya devam ediyor. Yaklaşık 300 bin Alevinin yaşadığı Antalya’da Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Antalya Şube Başkanı Ergün Kurt, açıklama ve yaklaşımları samimiyetsiz bulduklarını ifade ederek Alevilerin taleplerinin duyulmasını istedi.

Açıklama yapan Ergün Kurt, Türkiye’nin farklı kimlik ve renklerine karşı siyasi sicili kabarık olan MHP ile uzlaşan AKP’nin yaptıklarının samimiyetsiz ve gerçekçi olmadığını ifade ederek asıl hedefin Türk-İslam sentezinden başlayıp özgürlüksüz, erkek egemen bir toplum yoluyla Amerika’nın GOP projesine yedeklenmeye kadar uzandığını ifade etti. Özgürlüğün ‘türbana sarılı’ sunulmasına karşı kadınların birincil sorunlarını sıralayan Kurt, kadınların inançlarının siyasi rant uğruna kirletildiğini ekleyerek “Toplumda kamplaşmalar yaratılıyor. Bununla birlikte şeriatçı güçler Cumhuriyetin kalelerini tek tek ele geçiriyorlar. Şimdi de Alevileri asırlardır görmezden gelen partiler türbanda birleşti” dedi. “AKP güdümlü Aleviliğin de onun kurumlarının da maskesi Hızır Paşa sofrasında düşmüştür. Bizler hala taleplerimizi duymayan, Madımak’ı restoran yapan, Cem evlerimize cümbüş evi diyenlere karşı dik durmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yolumuzdan çıkmayacak ve kimsenin bizi dolgu maddesi gibi kullanmasına izin vermeyeceğiz” diyen Kurt, geçmişin hesabı verilmediği ve Madımak için kendilerinden özür dilenmediği sürece, eylemliliklerini sürdüreceklerini söyledi. Kurt, “Üzerimizden yapılan politikalar Alevi toplumunu üzüyor. Çözüm birlik olmak. Bizler siyasi parti ve demokratik kurumlarla birlikte oluşturulacak güç birliklerine dahil olacağız. İnkar ve talan politikalarına karşı duracağız” dedi.

Antalya / EVRENSEL - 10 Şubat 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.