Alevilerin 24 saatlik eylemi sona erdi

Alevilerin 24 saatlik eylemi sona erdi

Alevilerin 24 saatlik eylemi sona erdiAlevilerin zorunlu din dersinin kaldırılması amacıyla başlattığı 24 saatlik eylem sona erdi. Çeşitli Alevi...

A+A-

Alevilerin 24 saatlik eylemi sona erdi
Alevilerin 24 saatlik eylemi sona erdi

Alevilerin zorunlu din dersinin kaldırılması amacıyla başlattığı 24 saatlik eylem sona erdi.

Çeşitli Alevi örgütlerinin zorunlu din derslerinin kaldırılması amacıyla dün öğle saatlerinde başlattığı 24 saatlik eylem bugün saat 12’de sona erdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD)çağrısı ve çok sayıda Alevi-Bektaşi örgütünün katılımıyla gerçekleştirilen eylem, dün öğle saatlerinde başlamıştı. Aralarında ÖDP, EMEP, EDP, ESP, BDP, SDP ve TKP’nin de bulunduğu çeşitli sol örgütler de gün boyunca alana gelerek desteklerini dile getirmişlerdi.

Gece boyu türküler ve halaylarla süren eylemin sabah saatlerinde bir basın açıklaması ile sona erdirileceği duyurulmuştu.

Bu sabah saat 11 sularında PSAKD tarafından yapılan basın açıklamasında AKP’nin Alevi açılımı ile neyi kastettiğinin ortaya çıktığı, Alevilerin AKP’ye de, yaratmaya çalıştığı Emevi devletine de “hayır” dediği vurgulandı. Yalnızca Alevilerinin taleplerinin yerine getirilmesinin yeterli olmayacağının da vurgulandığı açıklamada, ülkemizde yaşayan tüm halklar özgürleşmeden yalnızca Alevilerin özgürleşmesinin bir anlam ifade etmeyeceği belirtilerek tüm Türkiye halkları birlikte mücadele etmeye çağrıldı.

24 saatlik eylemin basın açıklamasının ardından saat 12 itibariyle sona ermiş olduğu duyuruldu.

(soL - İstanbul) - 07.11.2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.