Aleviler'in 24 saatlik eylemi sona erdi

Aleviler'in 24 saatlik eylemi sona erdi

Aleviler'in 24 saatlik eylemi sona erdiAleviler'in İstanbul Kadıköy'de dün başlattığı 24 saatlik oturma eylemi sona erdi. PSAKD Genel...

A+A-

Aleviler'in 24 saatlik eylemi sona erdiAleviler'in 24 saatlik eylemi sona erdi

Aleviler'in İstanbul Kadıköy'de dün başlattığı 24 saatlik oturma eylemi sona erdi. PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Güzelgül, "Birliğe, mücadeleye, dostluğa ihtiyacımız var. Burada yapılan eylemle bunu sergiledik" dedi.
 
İSTANBUL- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısıyla Kadıköy İskele Maydanı'nda dün öğle saatlerinde oturma eylemine başlayan Alevilerin eylemi, yapılan basın açıklaması ile sona erdi.

Eylemde, "Eşit yurttaşlık için laik ve demokratik bir ülke istiyoruz", "İnanç özgürlüğü istiyoruz", "Devletin Alevisi olmayacağız" yazılı pankartlar ile "İnancımızın yok edilmesine izin vermeyeceğiz", "Zorunlu din dersi değil, inanç özgürlüğü istiyoruz", "Zorunlu din dersi asimilasyondur", "Madımak müze olacak" dövizleri taşındı.

Eylemin sonlandırılmasına ilişkin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Güzelgül, bir açıklama yaptı. Güzelgül, Alevileri ve eylemlerine destek veren kurumları selamlayarak konuşmasına başladı.

Hüseyin Güzelgül, "AKP'nin, 1982 anayasanın getirdiği faşist uygulamalarla örgütsüzlüğü yok ettiğini" söyledi. Örgütlü olmayan toplumların yıkılmaya mahkum olduğunu ifade eden gül, örgütlenerek AKP'ye karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Güzelgül, "Birliğe, mücadeleye, dostluğa ihtiyacımız var. Burada yapılan eylemle bunu sergiledik" dedi ve 24 saatlik oturma eylemini sonlandırdıklarını duyurdu.

Açıklamada sırasında, "Direne direne kazanacağız", "Alevi kültürü engellenemez", "Aleviyiz haklıyız kazanacağız", "Diyanete değil eğitime bütçe" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" şeklinde sloganlar atıldı.

İKİ HAFTA SONRA İZMİR'DE

Gecen yıllarda Ankara ve İstanbul'da yüz binlerce kişinin katılım ile mitingler düzenleyen Aleviler, 9 Ekim'de Ankara'da 24 saatlik oturma eylemi yapmıştı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği iki hafta sonra da İzmir'de oturma eylemi yapacak. 2011 yılında ise İzmir'de miting düzenlemeyi planlıyor.

Etkin Haber Ajansı / 07 Kasım 2010 Pazar

Alevilerin din dersi nöbeti sona erdi

PİR Sultan Abdal Kültür Dernekleri Federasyonu’nun “Zorunlu din derslerinin kaldırılması” talebiyle başlattığı 24 saatlik oturma eylemi sona erdi. Önceki gün Kadıköy’de başlayan eylemlerini dün saat 12..00’de sonlandıran Aleviler, AKP hükümete seslenerek taleplerinin yerine getirilmesini istediler.

ZORUNLU din eğitiminin kaldırılması talebiyle önceki gün başlattıkları 24 saatlik oturma eylemini dün saat 12.00’de sonlandıran Aleviler, AKP hükümete çağrıda bulunarak taleplerinin yerine getirilmesini istediler.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Federasyonu’nun (PSAKDF) “zorunlu din derslerinin kaldırılması” talebiyle başlattığı 24 saatlik oturma eylemi sona erdi. Kadıköy İskele Meydanı’nda 24 saat boyunca eylemlerini sürdüren Alevilerin Ankara’dan sonra İstanbul’da da gerçekleştirdikleri “Zorunlu din dersi kaldırılsın” eylemi bir çok kitle örgütü ile birlikte siyasi partilerin de desteğiyle başlamıştı. Önceki gün başlayan eylemde Aleviler; “Eşit yurttaşlık hakkı için laik ve demokratik bir ülke, Asimilasyon insanlık suçudur, Her türlü asimilasyona hayır” gibi taleplerini yinelediler. Deyişler, dinletiler ve söyleşilerle gece boyunca süren eylemin ardından dün sabah saatlerinde toplu kahvaltı yaptılar.

24 saatlik eylemi bitiren konuşmayı yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Gül, “Emevi zihniyeti” taşıyan AKP zihniyetine karşı mücadele etmek gerektiğini söyledi. Gül, mücadele etmenin örgütlü olmaktan geçtiğine vurgu yaparak, örgütlü olmayan toplumların yok olmaya mahkum olduğuna ve bunun için de örgütlü bir şekilde Emevi zihniyeti taşıyan AKP’ye karşı mücadele edeceklerini ifade etti. Yaptıkları eyleme destek veren kitle örgütü ve siyasi partilere teşekkür eden Gül, kazanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini duyurdu. Yapılan konuşmanın ardından eylem sona erdi.

(İstanbul/EVRENSEL) - 08.11.2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.