"Alevilerin adresi CHP'dir"

"Alevilerin adresi CHP'dir"

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı: Alevilerin adresi CHP'dirANTALYA'da aşure günü etkinliğine katılan Hacı Bektaşı...

A+A-

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı: Alevilerin adresi CHP'dirHacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı: Alevilerin adresi CHP'dir

ANTALYA'da aşure günü etkinliğine katılan Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Binali Efe, “Alevilerin şimdiki adresi CHP'dir” dedi

Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı, Antalya'da bugün 2'nci Geleneksel Aşure Günü'nü kutlandı. Yavuz Özcan Parkı'ndaki amfitiyatroda düzenlenen törene Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Tören başlamadan önce gazetecilere açıklamada bulunan Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Binali Efe, Alevilerin Türkiye'de en büyük sivil toplum kuruluşu olduğu görüşünü savundu. Alevilerin 30 yıl önce Avrupa'da örgütlenmeye başladığına dikkat çeken Efe, “Türkiye'de 130 şube örgütlenmesini tamamladı. Bundan sonra siyasi yapılanma içerisinde bulunacağız. Aleviler artık sadece siyasileri seçen değil, seçilen, yönetilen ve yönlendiren nitelikteki siyasi kadrolarda görev almaya kararlıdırlar” dedi.

Yeni kurulan bir parti diye tarif ettiği Barış ve Demokrasi Partisi'nin kendilerinin sözcüsü gibi görünmesinden rahatsız olduklarını kaydeden Binali Efe, “Biz asla örgüt olarak onların yanında olmadığımızı buradan deklare ediyoruz” dedi. Efe, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu tür görüntüler sadece Alevilerin bölünmesine yöneliktir. Bu çabaları, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni zayıflatma çabaları olarak görüyoruz. Bugüne kadar sıcak baktığımız sol partiler seçim barajına takıldığı için bizler kendimize en yakın parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni görüyoruz. Ayrıca aleviler CHP çatısı altında siyasi idarede görev alabilecek bir partidir. Alevilerin şimdiki adresi CHP'dir.”

Binali Efe, Alevi kuruluşları içinde ilk kez kent merkezine indiklerini de vurgulayarak, sahiplendikleri birlik, beraberlik ve barış sloganlarını rahatça haykırdıklarını sözlerine ekledi. Tören, amfitiyatroda yapılan konuşmalar, türkü şöleni, semah gösterisi ve aşure dağıtımıyla sona erdi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - Milliyet - 09.01.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.