Alevilerin büyük buluşması yarın

Alevilerin büyük buluşması yarın

Alevilerin büyük buluşması yarın İSTANBUL - İstanbul yarın Alevilerin büyük buluşmasına sahne olacak. Buluşmanın talebi ise, “ayrımcılığa...

A+A-

Alevilerin büyük buluşması yarın Alevilerin büyük buluşması yarın

İSTANBUL - İstanbul yarın Alevilerin büyük buluşmasına sahne olacak. Buluşmanın talebi ise, “ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı”nın tanınması.

Aleviler, 9 Kasım 2008 tarihinde Ankara’da yapılan mitingin ardından ikinci büyük buluşmalarını yarın İstanbul’da gerçekleştirecek. Alevi Bektaşi Federasyonu’nun düzenlediği “Ayrımcılığa karşı eşit yurttaş hakkı” mitingi Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenecek.

9 Kasım Ankara mitinginin üzerinden geçen bir yıl süre içinde hükümetin Alevi açılımına karşın taleplerinin karşılanmadığını belirten Aleviler, “Zorunlu din dersinin kaldırılması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lağvedilmesi, Cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması ve Madımak Oteli’nin utanç müzesi haline getirilmesi” yönündeki taleplerini tekrarlayacak. Aleviler bu talepleri, “eşit yurttaşlık hakkı” olarak özetliyor.

İKİ KOLDAN MİTİNG ALANINA YÜRÜNECEK

Mitinge İstanbul’un yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından katılımlar olacak. Kadıköy İskelesi’ndeki miting alanına iki koldan yürünecek. Alevi örgütlerinin üyeleri, Salı Pazarı’nda, siyasi parti ve platformlar ise Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplandıktan sonra Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek.

Mitingde yapılacak konuşmaların ardından Edip Akbayram, Sabahat Akkiraz, Şevval Sam, Emre Saltık, Ferhat Tunç ve Suavi sahne alacak.

ANF - 7 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.