Alevilerin evleri işaretlendi, polis 'üzerini boyayın' dedi!

Alevilerin evleri işaretlendi, polis 'üzerini boyayın' dedi!

Ankara Batıkent'te Alevilerin oturduğu bölgedeki apartman kapıları, duraklar, trafolar, kaldırımlar işaretlendi. Batıkent’te iki cemevi arasında kalan,...

A+A-

Ankara Batıkent'te Alevilerin oturduğu bölgedeki apartman kapıları, duraklar, trafolar, kaldırımlar işaretlendi.

Batıkent’te iki cemevi arasında kalan, çoğunluğu Alevi olan vatandaşların oturduğu bölgedeki apartman kapıları, duraklar, trafolar, kaldırımlar hatta ancak kumandayla giriş yapılabilen garajlar dahi işaretlendi. Bir apartmanın duvarına ise artı ve çapraz işaretlerinin yanı sıra “kahrolsun” yazısı yazıldı. İsim vermeyen bir apartman sakini, durumu polise bildirdiklerini ancak “ellerinde kimin yaptığına ilişkin görüntü olmadığı” gerekçesiyle, “işaretlerin üzerini boyayın” dendiğini ve işaretlerin kısa süre içinde boyandığını söyledi.

İklim Öngel’in Cumhuriyet’teki haberine göre, Batıkent’te Pir Sultan Abdal Cemevi ile Serçeşme Cemevi arasında kalan ve çoğunlukla Alevi vatandaşların oturduğu bölgeye artı ve çarpı işaretleri yapıldı. Bölgedeki 10’a yakın blokta, durakta, trafoda, kaldırımda, garaj kapılarında ve ancak kumandayla giriş yapılan garaj içlerine çizilen işaretlerin yanı sıra, bir aparmanda “kahrosun” ifadelerinin yazılması dikkat çekti.

‘GÖRÜNTÜ YOKSA BOYAYIN’      

Apartman sakinleri olayı emniyete bildirdi. Emniyetin kendilerine “Elinizde görüntü var mı?” diye sorduğunu söyleyen vatandaş aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

“Polisi aradık, işaretleri söyledik. ‘Blok içinde varsa şikayetçi olun, gerekeni yapalım’ dediler. Ama blok içinde yok, kapılan zaten otomatik, içeri girememiş, dışardan çizmiş. Polis de ‘O zaman yaparken görmemiz gerek’ dedi. Ama kameralarda kişinin görüntüsü yok. Polis de büyük ihtimal, tedirginlik olmaması için işaretlerin boyanması gerektiğini söyledi.”

‘EKİPLERİ BEKLİYORUZ’   

Başka bir apartman sakini Koray Alkan ise garaj içinde olan işaretin bulunduğu yerdeki kameradan çizenin görüntüsünü bulmayı başardı. Tekrar polisi aradığını ve ellerinde artık görüntü olduğunu söyleyen Alkan, “Telefondaki polis detaylı şekilde ifademi yazdı. Sonra da buraya yunus ekibi geldi. Görüntüleri ve işaretli yerleri kendilerine gösterdik. Onlar da güvenlik şubeyi yönlendireceklerini söyledi. Biz de güvenlik şube ekiplerinin gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

“Burada zaten herkes Alevi, bir tedirginliğimiz korkumuz yok” diyen Alkan, Batıkent’te demokrat bir nüfusun yaşadığına dikkat çekti. Alkan, “Bu olayın üzerine gidilmesi gerekir. Kimin neden yaptığı ortaya çıkarılmalı, iş çözülmeli” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.