Alevilerin Eylemi Gece de Devam Etti

Alevilerin Eylemi Gece de Devam Etti

Alevilerin Eylemi Gece de Devam Ettiİstanbul'un Anadolu yakasında toplanan Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması için eylemlerini gece boyunca...

A+A-

Alevilerin Eylemi Gece de Devam EttiAlevilerin Eylemi Gece de Devam Etti

İstanbul'un Anadolu yakasında toplanan Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması için eylemlerini gece boyunca da sürdürdü.

İSTANBUL - İstanbul'un Anadolu yakasında toplanan Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması için eylemlerini gece boyunca da sürdürdü.

Yurt genelinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısı ile Kadıköy'de bir araya gelen yüzlerce alevi, dün öğle saatlerinde Kadıköy Tıbbiye Caddesi üzerinde toplanmıştı. Bazı siyasi partilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği kalabalık grup, zorunlu din dersinin yürürlükten kaldırılması için eylemlerini gece boyunca da sürdürdü. Battaniye ve yorganları ile oturan ve zaman zaman yaktıkları ateş etrafında türkü söyleyip halay çeken grup, eylemlerin devam edeceğini duyurdu.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Can, zorunlu din derslerinin kaldırılmasına dikkat çekmek için eylem yaptıklarını kaydederek, demokratik parti ve kurum temsilcileri ile bunu başaracaklarını söyledi.

Etkinlik kapsamında saz çalarak şarkılar söyleyen mahalli sanatçılar ile halay çeken grubun, bugün öğlen saatlerine dek eylemlerini sürdürecekleri öğrenildi.

Habervitrini.com - SADIK KAHRAMAN - İHA - 07 Kasım 2010 Pazar

Aleviler geceyi Kadıköy'de geçirecek

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısıyla Kadıköy Meydanı'nda oturma eylemine başlayan Aleviler, geceyi meydanda geçiriyor.

İSTANBUL- Aleviler AİHM kararlarına rağmen sürdürülen zorunlu din derslerine karşı oturma eylemini sürdürüyor. Ankara'dan sonra istanbul Kadıköy Meydanı'nda öğlen oturma eylemi başlatan Aleviler yarına kadar meydanda olacak.

Gündüz yapılan etkinliklerin ardından yetkililere seslenen Aleviler, taleplerinin yerine getirilmesini istiyor. Akşam saatlerinde türküler eşliğinde halaylar çeken Aleviler, yarın öğlen yapılacak açıklamanın ardından eylemi sonladıracak olan Aleviler, telepleri yerine gelinceye kadar mücadele edeceğini belirtiyor.

AİHM'nin üç yıl önce verdiği karara uyulmasını isteyen Aleviler, başta zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, asimilasyona son verilmesini, diyanet Başkanlığı'nın kaldırılmasını, alevi köylerine cami yapılmamasını, Cemevlerinin yasal statüye kavuşturularak alevi toplumuna verilmesini, Madımak Oteli'nin müze olmasını talep ediyor.

Etkin Haber Ajansı / 06 Kasım 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.