"Alevilerin Gülen'i Yaratılmaya Çalışılıyor"

"Alevilerin Gülen'i Yaratılmaya Çalışılıyor"

"Alevilerin Gülen'i Yaratılmaya Çalışılıyor" ABF Genel Başkanı Ali Balkız, AKP tarafından  ikincisi düzenlenen...

A+A-

"Alevilerin Gülen'i Yaratılmaya Çalışılıyor""Alevilerin Gülen'i Yaratılmaya Çalışılıyor"
 
ABF Genel Başkanı Ali Balkız, AKP tarafından  ikincisi düzenlenen “Muharrem iftarı’nı”  Hızır Paşa sofrasına benzeterek, Alevilerin bu sorfaya oturmayacaklarını söyledi. Balkız, Cem Vakfı Başkanı İzettin Doğan için, “AKP, Alevilerin Fethullah Gülen’ini yaratmaya çalışıyor” dedi.

Taksim Hill Otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Balkız, geçen yıl olduğu gibi bu yılda iftar yemeğine katılmayacaklarını söyledi. İftar yemeğini, yerel seçimler öncesi şov ve Alevilere şirin görünme çabası olarak değerlendiren ABF Genel Başkanı, “Alevi geleneğinde 12 imam matem orucunda böylesi bir şov ve şölen yoktur. İftar sofrası Hızır Paşa sofrasıdır. Aleviler Pir Sultan Abdal duruşu sergileyerek, Hızır Paşa sofrasına oturmayacaklardır. AKP, Cem Vakfı’nı para ile etkisizleştirebilir, fakat Alevileri asla. Alevilerin acısı istismar edilmek isteniyor.” dedi.

Bu yıl AKP iftarına katılacağını açıklayan Cem Vakfı’nın tavır değişikliğini Balkız şöyle açıkladı: “Cem Vakfı, diyanet işlerinin kaldırılması, Madımak’ın müze yapılması ve Alevi köylerine Cami yapılmaması gibi konularda hiçbir şey söylemedi. İzzettin Doğan ile aramızda büyük bir fark var. Bu farkın temel kaynağı, Alevilik anlayışımız değil, laiklik anlayışımız nedeniyledir. Biz devlet dinden elini çeksin dedikçe, Cem Vakfı ‘bize de para’ diyor. AKP ile Cem Vakfı bu konuda anlaşmış görünüyor. Kim bilir gelecekte hangi konularda anlaşacaklar? Belki sırada: Fethullah’ın yanına bir İzzetullah yaratma projesi vardır.”

ABF Genel Başkanı, Hükümetin, toplumun üçte birini oluşturan Alevilerin taleplerini görmemesinin imkansız olduğunu belirterek, Alevi sorununun dağlarda değil mecliste çözülmesi gerektiğini söyledi. Balkız “Hükümetin bizleri muhatap almaması ve bizleri karalamaya çalışması bir samimiyetsizlik ve işi sulandırma çabasıdır” dedi

BİRGÜN - OZAN BİLİR - 07 Ocak 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.