"Aleviler'in Haklı Talepleri Yerine Getirilmelidir"

"Aleviler'in Haklı Talepleri Yerine Getirilmelidir"

"Aleviler'in Haklı Talepleri Yerine Getirilmelidir"DSP Genel Başkanı Masum Türker, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’la...

A+A-

"Aleviler'in Haklı Talepleri Yerine Getirilmelidir""Aleviler'in Haklı Talepleri Yerine Getirilmelidir"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’la Görüştü:

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Alevi vatandaşlarımız,  gerek kültürleri gerek yaşamları itibariyle Cumhuriyet’in temel değerleri olan laikliğin, tam demokrasinin tesisinde en önemli unsurlarından biridir. Aleviler’in haklı talepleri yerine getirilmelidir” dedi.

ANKARA- DSP Genel Başkanı Masum Türker, Aleviler’in laikliğin ve tam demokrasinin tesisinde önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek “Aleviler’in haklı talepleri yerine getirilmelidir” dedi.

Türker, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve beraberindeki heyetle DSP Genel Merkezi’nde görüştü. Balkız, 6 Mart’ta İzmir’de yapacakları mitinge DSP’yi davet etmek üzere geldiğini bildirdi ve dayanışma duygusunun pekiştirilmesini istedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin kurulduğu günden bu yana ‘insan’ unsurunu odak alan bir politika yürüttüğünü ve bu çerçevede Alevi vatandaşların kısıtlanan hakları varsa, bunların ortadan kaldırılması için her zaman olduğu gibi bundan sonra da çaba göstereceğini ifade etti. Alevi vatandaşlarımızın haklarında, temsilinde kısıtlama varsa, o kısıtlamayı pozitif ayrımcılık anlayışıyla kaldırtıp temsil hakkını elde etmelerinden yanayız. Alevi vatandaşlarımız, gerek kültürleri, gerek yaşamları itibariyle, Cumhuriyet’in temel değerlerinden laiklik ve tam demokrasinin tesisinde en önemli unsurlardan biridir” diye konuştu.

Türker, “Zorunlu din dersleri kaldırılmalı'' dedi.

Görüşmede Türker’e, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit eşlik etti. ABF Heyetinde OKtay Kandemir ve Cemal Özdamar yer aldı.

Alevi Haber - 18 Şubat 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.