Alevilerin "Hitit Festivali Tepkisi" sonuç verdi

Alevilerin "Hitit Festivali Tepkisi" sonuç verdi

Alevilerin "Hitit Festivali Tepkisi" Sonuç Verdi AKP'li Çorum Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlenen Hitit Festivali'nin...

A+A-

Alevilerin "Hitit Festivali Tepkisi" sonuç verdiAlevilerin "Hitit Festivali Tepkisi" Sonuç Verdi

AKP'li Çorum Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlenen Hitit Festivali'nin tarihini Çorum ve Sivas Katliamlarının yaşandığı tarihler olan 2-7 Temmuz tarihleri arasına almasına Alevi kurumları ve aydınları geçen yıl yayınladıkları bildiri ile tepki göstermişlerdi. Çorum Belediyesi Alevi kamuoyundan yükselen tepkiler üzerine Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nin tarihini bir hafta ileriye aldı. Bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilecek Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali, 8-12 Temmuz'da yapılacak.

Belediye Başkanı Vekili Zeki Gül, Velipaşa Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, valilikle birlikte ortaklaşa düzenledikleri festivalin programını netleştirdiklerini belirtti. Bugüne kadar festivalin 2 -6 Temmuz tarihleri arasında düzenlendiğini hatırlatan Gül, bazı vatandaşlardan 2 Temmuz'un, Madımak Oteli'nin yakılmasının yıldönümüne geldiği için değiştirilmesi yönünde talep geldiğini ifade etti. Bu konudaki hassasiyeti göz önünde bulundurarak festival tarihini değiştirdiklerini dile getiren Zeki Gül, "Herhangi bir vatandaşmızın hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir. Bundan böyle Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali 8-12 Temmuz tarihleri arasından yapılacak" dedi.

Festivalin, Çorum'un Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Gül, 5 gün sürecek festivalde Çorum'un tanıtımına ağırlık vereceklerini, kentin gelenek ve göreneklerinin, markalarının, yemeklerinin ve tarihi özelliklerinin ön plana çıkarılacağını kaydetti.

Orta Asya, Litvanya, Arnavutluk ve Gürcistan'dan gösteri ekiplerinin de geleceği festivali ilçelerde de yaparak Çorum'un geneline yayacaklarını dile getiren Zeki Gül, "Festival boyunca ünlü sanatçıların katılacağı ücretsiz halk konserleri, tiyatrolar, fotoğraf, resim ve karikatür sergileri, çeşitli yarışmalar ve gösteriler yapılacak. Tüm Çorum halkını etkinliklere davet ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK : Alevihaber.com - 29 Haziran 2009

İLGİLİ HABERLER :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.