Alevilerin İzmir'de oturma eylemi yarın

Alevilerin İzmir'de oturma eylemi yarın

Alevilerin İzmir'de oturma eylemi yarınAlevi örgütlerinin, zorunlu din dersine karşı İzmir'de 24 saatlik oturma eylemi yapacak.İZMİR-...

A+A-

Alevilerin İzmir'de oturma eylemi yarınAlevilerin İzmir'de oturma eylemi yarın

Alevi örgütlerinin, zorunlu din dersine karşı İzmir'de 24 saatlik oturma eylemi yapacak.

İZMİR- Aleviler, zorunlu din dersinin kaldırılması talebiyle önce Ankara'da sonra İstanbul'da 24 saatlik oturma eylemleri yaptı. Eylemin adresi şimdi İzmir.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, "İlk ve orta öğretim kurumlarında bir anayasa hükmü olarak “zorunlu” olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Alevi çoçukları için bir zulüm haline dönüşmüştür. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Danıştay ve yerel mahkemelerin verdiği kararlara karşın AKP Hükümeti hukukun gereğini yapmayarak anayasanın 90. maddesini ihlal etmektedir. Zorunlu Din Dersi bir asimilasyon projesidir. Zorunlu din dersi bir insan hakları ihlalidir" dedi.

Gümüş, yarın İzmir'de 24 saatlit oturma eylemi yapacaklarını kaydetti, "Zorunlu Din dersi” kaldırılsın demek ve Eşit Yurttaşlık talebimizi dile getirmek amacıyla 20 Kasım 2010 Cumartesi günü Saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanından başlatacağımız yürüyüş sonrasında Saat 12.00 basın açıklaması yapıp Konak Sümerbank Önünde bir günlük oturma eylemi yapacağız. Oturma eylemimiz 21 Kasım Pazar günü yine saat 12.00 ‘da yapacağımız bir basın açıklaması ile sona erecektir" dedi.

Etkin Haber Ajansı - 19 Kasım 2010 Cuma

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.