Alevilerin katılım talebine ret

Alevilerin katılım talebine ret

Alevilerin katılım talebine ret 45. Ulusal, 19. Uluslararası Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılım...

A+A-

Alevilerin katılım talebine ret Alevilerin katılım talebine ret

45. Ulusal, 19. Uluslararası Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılım talebi AKP’li belediye başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu tarafından yanıtsız bırakılan Alevi örgütleri, 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklere katılmayacak ve alternatif şenlik yapacak. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız, “Belediye başkanı bize orada söz hakkı vermiyor. Bizi kendi Türk – İslam sentezi çizgisinden görmüyor. Maalesef Aleviliği de kendi siyasal görüşü gibi algılıyor” dedi. Etkinlikleri protesto etmelerinin Alevilerin aleyhine olduğunu anlayınca resmi programda yer almak için başvurduklarını söyleyen Balkız, “Telefonlarımıza yanıt vermedi. Taleplerimizi yazılı olarak da ilettik ona da cevap vermedi” diye konuştu.

Aleviliğe aykırı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ise, Selmanpakoğlu’nun kendilerine yönelik tutumunun Alevi kültürüyle bağdaşmadığını vurguladı. ABF’ye bağlı kurumlar olarak federasyonun belirleyeceği etkinliklere katılacaklarını dile getiren Gümüş, Selmanpakoğlu’nun Alevi örgütlerini etkinliklere davet etmeme yönündeki tutumunun etkinlikleri ‘inin cinin top oynadığı’ bir ortama sürüklediğini söyledi.

AKP’li Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, Alevi örgütlerini toplanan kalabalıktan ‘yararlanmak’ ile itham etti. “Bunlar açılış programında konuşmak istiyorlar ben de konuşturmam diyorum” diyen Selmanpakoğlu, Alevi örgütlerinin ‘Hıristiyanlar için Vatikan neyse Aleviler için de Hacıbektaş odur’ dediğini ve ‘siyaset yaptıklarını’ e sürdü.

(Nevşehir/ANKA) - EVRENSEL 11 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.