Alevilerin protesto ettiği dizide bir Türk

Alevilerin protesto ettiği dizide bir Türk

Alevilerin protesto ettiği dizide bir Türk  Mehmet Kurtuluş, Alevileri rencide ettiği için protesto edilen Alman TV dizisi 'Tatort'ta...

A+A-

Alevilerin protesto ettiği dizide bir Türk Alevilerin protesto ettiği dizide bir Türk
 
Mehmet Kurtuluş, Alevileri rencide ettiği için protesto edilen Alman TV dizisi 'Tatort'ta oynayacak

Alman birinci televizyon kanalı ARD'de yıllardır yayınlanan 'Tatort' adlı sevilen polisiye dizide Cenk Batu adlı komiseri canlandıracak olan Mehmet Kurtuluş, dizinin çekimlerine başladı.

Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan çekimlerin 30 Mayıs'a kadar sürecek.

NDR televizyon filmleri şefi Doris Heinze, Tatort'ta oynayacak komiserin seçiminde günlük yaşamdaki değişimi göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Almanya'daki polis teşkilatında çok sayıda Türk kökenli komiserin görev yaptığını saptadıklarını ifade eden Heinze, ''Öte yandan bilinçli şekilde bir Türk kökenliyi kahraman rolünde göstermek istedik'' dedi.

Kurtuluş'un yer alacağı dizinin ilk bölümünde, Aykut Kayacık ve Burak Yiğit adlı oyuncular da rol alacak.

Almanya'da en fazla izlenen polisiye dizi olan 'Tatort'ta, Kurtuluş'un oynayacağı 'Die Spinne' (Örümcek) adlı ilk bölümün sonbaharda gösterileceği söyledi.

ALEVİ TOPLUMU DİZİYİ NEDEN PROTESTO ETMİŞTİ

NDR TV Kanalı'nda yayınlanan TATORT adlı dizinin 23 Aralık 2007 tarihli 'Wem Ehre gebührt - Namusuma Layık Olmak' adlı bölümünde Almanya'da yaşayan 17 yaşındaki Alevi bir Türk kızının intiharını inceleyen kadın töre cinayetinden şüpheleniyordu. Bu bölümün ardından harekete geçen Almanya'daki Alevi örgütler dizinin yayından kaldırılmasını istemişti.

Dizi ile birlikte özelliktle Nazi'lerin Türklere yönelik saldırıların artacağı uyarısında bulunan Alevi dernekleri yayınladıkları bildiride, ''Almanya'da Nazilerin bizlere saldırıları, yeni çıkarılan ırkçı göçmen yasası ve son olarak Alevi halkına yapılan çirkin saldırı birbirinden bağımsız değildir. Tüm hepsinin kaynağında ırkçılıktır yatmaktadır. Irkçılık her zaman Almanya'nın çirkin yüzü olmuştur'' denilmişti.

VATAN -  AA - 30 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.