Alevilerin Sesi Radyosu 10. yılını kutladı

Alevilerin Sesi Radyosu 10. yılını kutladı

Alevilerin Sesi Radyosu 10. yılını kutladı10 yıldan bu yana Stuttgart'ta her Pazar saat 11.00 ile 12.00 arası "Freies Radio für Stuttgart"...

A+A-

Alevilerin Sesi Radyosu 10. yılını kutladıAlevilerin Sesi Radyosu 10. yılını kutladı

10 yıldan bu yana Stuttgart'ta her Pazar saat 11.00 ile 12.00 arası "Freies Radio für Stuttgart" frekansları üzerinden yayın yapan Stuttgart Alevi Kültür Merkezi yayın organı Alevilerin Sesi Radyosu, 10. Yıl Kuruluş Yıldönümünü 7 Ekim tarihinde,  Stuttgart/ Wangen Arena Kulturhaus'da 1200 kişinin katıldığı  geceyle kutladı. 10. Yıl şenliğinde, Güler Duman, Derdiyok Ali, Ali Kılıç, Kenan Batman, Can Demirel, SAKM Saz Grubu, İlknur Dağdelen, Yasin Doğan, Özlem Örnek, Özgür Binbir birbirinden güzel türkü ve şarkılar seslendirdi.

Gecede konuşma yapan SAKM Başkanı Deniz Kıral, bugüne kadar Alevilerin Sesi radyosuna katkı sunan herkese teşekkür ederek, "inancımızı, kültürümüzü yaşatmanın yollarından biri de medya aracılığıyla yapacağımız tanıtımdır" dedi. . Alevilerin Sesi kurucularından ve Genel Yayın Yönetmeni Hayri Turhan ise yaptığı konuşmada, radyonun kuruluşundan günümüze kadar olan sürecinden bahsetti.

Alevilerin Sesi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Saraç da, dünyada tarafsız medyanın kalmadığını, bu nedenle doğruluktan, eşitlikten ve insan haklarından yana taraf olunması gerektiğini belirtti.

Freies Radio für Stuttgart adına konuşmacı olarak geceye katılan Florin Zaheu ise, Stuttgart ve çevre şehirlerde yayın yapmakta olan Freies Radio für Stuttgart derneğinin tarihçesini anlattığı konuşmasında, şu anda da 73 tane derneğin Freies Radio für Stuttgart (anten ile 99,2 Mhz UKW-FM kablolu yayın üzerinden ise 102.1 Mhz UKW- FM-KABEL) frekansı üzerinden yayın yaptığını bu derneklerin 10 tanesinin de yabancı dernekler olduğunu belirtti.

Gecede, bugüne kadar Alevilerin sesi radyosunda görev alanlara teşekkür belgesi verilirken, uzun yıllardır radyoda yayın yapan Hayri Turhan, Ali Kılıç, Sema Kılınç ve Serdar Karaca'ya ise göstermiş oldukları üstün hizmet ve çabalarından ötürü birer teşekkür plaketi verildi. Şenlik, sahnede toplu olarak söylenen türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

Haber Merkezi - Evrensel - ALMANYA

9 EKİM 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.