'Alevilerin taleplerini karşılamayı hedefliyoruz'

'Alevilerin taleplerini karşılamayı hedefliyoruz'

'Alevilerin taleplerini karşılamayı hedefliyoruz'DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, seçimlerde iktidara geldiklerinde...

A+A-

'Alevilerin taleplerini karşılamayı hedefliyoruz''Alevilerin taleplerini karşılamayı hedefliyoruz'

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, seçimlerde iktidara geldiklerinde Alevilerin taleplerini karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada, çok sayıda Alevi dernek ve vakıflarının düzenlediği Büyük Alevi Kurultayı'nı izlediğini belirterek, orada görünen tablonun ''iktidarın son 3 yılda Alevi Çalıştayları ile Alevileri oyaladığı ve aldattığının ortaya çıkması olduğunu'' ileri sürdü.

Kurultaydaki konuşmacıların ''kendilerine aldatıldığını ve isteklerinin yerine getirilmeyerek sürekli yaldızlı sözlerle ötelendiğini'' anlattıklarını ifade eden Erçelebi, Alevilerin isteklerinin hem insan hakları hem de hukuk açısından anlaşılır, yerinde ve haklı olduğu görüşüne yer verdi.

Alevilerin kurultayda zorunlu din derslerinin kaldırılması, cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi ve Hacı Bektaş Dergahı'nın kendilerine verilmesini talep ettiklerini belirten Erçelebi, Alevilerin taleplerini önümüzdeki seçimde iktidara gelerek karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Erçelebi, Alevilerin, ''bugüne kadar oylarını alan ancak taleplerini yerine getirmeyerek onları oyalayan siyasi akımlardan vazgeçmeleri durumunda, DSP iktidarında inançlara saygılı, laiklik kavramı çerçevesinde taleplerinin gerçekleşeceğini'' bilmelerini istedi.

Akşam - AA - 17 ocak 2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.