Alevilerin tek bir sorunu çözmeyen AKP, Alevi kurumlarına saldırıyor

Alevilerin tek bir sorunu çözmeyen AKP, Alevi kurumlarına saldırıyor

Gümüş: Alevilerin tek bir sorunu çözmeyen AKP, Alevi kurumlarına saldırıyorDevlet Bakanı Faruk Çelik’in, alevi açılımın...

A+A-

Alevilerin tek bir sorunu çözmeyen AKP, Alevi kurumlarına saldırıyorGümüş: Alevilerin tek bir sorunu çözmeyen AKP, Alevi kurumlarına saldırıyor

Devlet Bakanı Faruk Çelik’in, alevi açılımın gerçekleşmemesinde Alevi kurum yöneticilerini suçlayan açıklamasını, Alevi kurumlarının AKP’nin oyununu boşa çıkardığı için yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Fevzi Gümüş; AKP’nin 8 yıllık iktidarı döneminde, sanki alevilerin tek bir sorununu çözmüş gibi alevi örgütlerine ve kanaat önderlerine saldırdığını söyledi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Gazete YOL’a yaptığı açıklamada; AKP’nin referandum sürecinde alevilere ilişkin ortaya koyduğu çarpık yaklaşımın devam ettiğini ifade etti. Gümüş: “AKP 8 yıllık iktidarı döneminde sanki alevilerin tek bir sorununu çözmüş gibi, sahte yaklaşımlar içinde alevi örgütlerine kanaat önderlerine saldırıyor.” dedi.
 
Her düzeyde alevilere yönelik ayrımcı politikaların sürdürüldüğünü belirten Fevzi Gümüş, zorunlu din dersleri konusunda AİHM ve yargı kararlarına karşın, AKP’nin hukuk tanımazlığını sürdürdüğünü söyledi. 

Devlet Bakanı Çelik’in, Alevi kurum ve yöneticilerine saldırmasının nedeninin, açılım adı altında ortaya koymaya çalıştıklarının asimilasyona denk düştüğünün alevi örgütlerince fark edilip, teşhir edilmesi olduğunu söyleyen Gümüş: “Bakanın kızgınlığı bu sebepledir.” dedi.
 
Alevi Kurumlarının ve Alevilerin mücadelesinin her zaman devam edeceğini belirten PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, “AKP’nin sadece alevilere yönelik iki yüzlü politikalarına değil, her türden olumsuz politikalarına karşı; demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
9 Ekim’de, Ankara Kızılay’da yapacakları 24 saatlik oturma eylemine vurgu yapan Gümüş, Bu eylemin, bundan sonraki mücadelelerinin ilk adımı olacağını ve demokrasi mücadelesi veren herkesi 9 Ekim de Kızılay’a beklediklerini söyledi.

Vedat KARA / Gazete YOL - 28 Eylül 2010

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.