Alevilerin Vergisiyle VIP Cami

Alevilerin Vergisiyle VIP Cami

Alevilerin Vergisiyle VIP Cami(AHA) - Devlet cami yapmaya devam ediyor. Devlet vatandaştan topladığı vergilerle bu sefer 15 milyon dolara protokol cami inşa...

A+A-

Alevilerin Vergisiyle VIP CamiAlevilerin Vergisiyle VIP Cami

(AHA) - Devlet cami yapmaya devam ediyor. Devlet vatandaştan topladığı vergilerle bu sefer 15 milyon dolara protokol cami inşa edecekmiş. 15 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği, 4 bin araçlık otoparkı bulunan süper lüks cami için teknolojinin son nimetlerinin kullanımı da ihmal edilmeyecekmiş. 90 bin camisiyle tüm islam ülkeleri içerisinde en fazla camiye sahip Türkiye'de Kamu çalışanlarına "kaynak yok, kemerleri sıkın" diyenler iş camiye gelince kesenin ağzını açıyorlar. Biz Aleviler olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Devletin inançlardan ve ibadethanelerden elini çekmesini, isteyenlerin kendi bütçeleri ile ibadethanelerini inşa etmelerini savunuyoruz. Devletin bütçe imkanlarının bir inancı finanse eder şekilde kullanılmasını kabul etmiyoruz. Devletin sünni-hanefi mezhebi resmi din olarak yurttaşlarına dayatmasına hayır diyoruz. "Madem protokol cami yapıyorsun bu ülkede yaşayan Aleviler, Yezidiler, Süryaniler, Yahudiler, Hristiyanlar içinde ibadethane inşa et demiyoruz ! Diyoruz ki Ey Devlet... Elini inançtan-ibadethaneden çek..."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI LAĞVEDİLSİN, ZORUNLU DİN DERSİ İŞKENCESİ SONA ERSİN.

Başkente 15 bin kişilik VIP cami
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara’da ihtiyacı karşılamadığını düşündüğü Kocatepe Camii’ne alternatif, "VIP" hizmetinin de verileceği yeni bir cami için düğmeye bastı.

Başkanlığın Eskişehir Yolu üzerindeki binasının hemen yanına yapılacak camide aynı anda 15 bin kişi namaz kılabilecek. Camide, devlet protokolü "VIP" standartlarında ağırlanacak. Protokol için özel abdest ve dinlenme yerleri olacak. Protokol, abdest ve dinlenme bölümlerinden özel asansör sistemiyle caminin içine geçebilecek. Cami, önemli isimlerin cenazeleri için de kullanılacak. Kubbe çapı 31 metre olan caminin 54x54 boyutlarında kapalı bir alanı olacak ve bu alanda 5 bin kişi namaz kılabilecek. Dini ve Sosyal Hizmet Vakfı tarafından yapılacak caminin temeli 16 Ekim’de atılacak. 4 yıl içinde bitirilmesi planlanan caminin maliyeti 15 milyon doları bulacak. Kocatepe’nin aksine cemaate 4 bin araçlık otoparkıyla da hizmet verecek olan camide teknolojinin son örnekleri kullanılacak. Başkanlık binasıyla cami arasında protokolün kullanacağı bir alt geçit bulunacak. Diyanet İşleri Başkanı, konuklarıyla bu geçidi kullanarak camiye ulaşacak. Camide, "avize aydınlatması" yerine "kubbe aydınlatması" sistemi kullanılacak. Kubbeden gelen ışıkla iç aydınlatma sağlanacak. Modern ve klasik cami mimarisinin bir karışımı olacak olan camide tek şerefeli 4 minare bulunacak. Projenin başındaki isim olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, "Her şeyden önce yaklaşık 1000 kişilik başkanlık personelinin ibadet yeri ihtiyacı bu camiyle karşılanacak. Bugüne kadar personelimiz namazlarını spor salonunda kılıyordu" dedi. 

Okan KONURALP / ANKARA
HÜRRİYET - 14 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.