Alevilerin yaşadığı beldeye hizmet verilmiyor

Alevilerin yaşadığı beldeye hizmet verilmiyor

Alevilerin yaşadığı beldeye hizmet verilmiyorSeçimlerde AKP’ye çok az oyun çıktığı Büşürüm Belediyesi’nde...

A+A-

Alevilerin yaşadığı beldeye hizmet verilmiyorAlevilerin yaşadığı beldeye hizmet verilmiyor

Seçimlerde AKP’ye çok az oyun çıktığı Büşürüm Belediyesi’nde refarandumda da 795 “Hayır” ve sadece 31 “Evet” oyu çıktı. İl Özel İdaresi kapsamında bulunan beldenin yolları uzun süredir yapılmazken, Belediye Başkanı bundan sonra daha umutsuz olduğunu söylüyor.

Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Büşürüm Belediyesi’ne İl Özel İdaresi tarafından hizmet götürülmüyor. Yolların uzun süredir yapılmadığı beldeden referandumda 795 “Hayır” ve sadece 31 “Evet” oyu çıkarken yol çalışmalarının referandum sonrasına bırakılması dikkat çekti.

Reşadiye ilçesine bağlı Büşürüm Belediyesi’nin Başkanı Bahtiyar Alkan beldesine hizmet yapılmasındaki sıkıntılara ilişkin soL’un sorularını yanıtlarken, 2009 yerel seçimlerinde kendisinin belde belediye başkanı olduğunu, o zamandan bu yana belgelerle yapılacağı ifade edilmesine rağmen İl Özel İdaresi’nin kapsamında olan yollarına herhangi bir yenilemede bulunulmadığını kaydetti.

Alkan, AKP’li seçmenlerin daha ağırlıklı olduğu ilçeye bağlı yerlere bağlanan yolların daha önce yapılmasına rağmen, referandum öncesinde bu yerlerden birine bir kez daha hizmet verildiğine dikkat çekti. Alkan, referandum öncesinde verilen bu hizmetin plan dahilinde olmamasına rağmen götürüldüğünü söylerken, kendi yolları için yenileme çalışmalarının hem 2009, hem de 2010 yılında planlanmasına rağmen yolun yapılmadığını, yaptıkları başvurulara rağmen sonuç alamadıklarını vurguladı.

Alkan yol yapımı dışında başka hizmetlerin sunulmasında da ayrımcılığa uğradıklarını söylerken, örneğin AKP’lilerin yoğun olduğu yerlerde sulama kanalı yapılıyorsa kendilerine bunun yapılmadığına dikkat çekti. Özel İdare'ye gittiğinde derdini anlatamadığını ifade eden Alkan, “Ancak AKP İl Genel Meclisi üyeleri ile görüşeceksiniz öyle. Yolu çizdirmek için greyder dahi getiremiyoruz” şeklinde konuştu. Kendilerine hizmet verilmediğinde de “hizmet vermiyoruz” denmediğini ancak kaynak olmadığının söylendiğini kaydeden Alkan, “Kaynak yok deniyor, ancak başka yerlere hizmet gidiyor. Hatta ikinci kez gidiyor. Daha önceden de AKP’ye oy çok az çıktığı için buraya ayrımcılık uygulanıyor. Elimde yolun yapılacağına dair resmi yazılar olmasına rağmen hizmet alamıyoruz. Referandum sonucunun ardından da hizmet verileceğine inanmıyorum” dedi.

(soL-Haber Merkezi) - 17.09.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.