'Alevilerin zamanını çalıyor'

'Alevilerin zamanını çalıyor'

'Alevilerin zamanını çalıyor'DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Alevi Çalıştayı'nı eleştirdi.DSP Genel Sekreteri Hasan...

A+A-

'Alevilerin zamanını çalıyor''Alevilerin zamanını çalıyor'

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi Alevi Çalıştayı'nı eleştirdi.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, hükümetin Alevi vatandaşların sorunlarına çözüm bulmada samimi olmadığını öne sürerek, ''Alevi Çalıştayları, Alevi vatandaşların zamanını çalmaktan öteye geçmiyor'' dedi.

Erçelebi, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezinde kabul etti.

Genç, kabulde yaptığı konuşmada, hak mücadelesi içinde olduklarını ifade ederek, DSP'nin 8 Kasım Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirecekleri mitinge destek vermesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının yapısını eleştiren ve hizmet sunumunda farklılıkların dikkate alınmadığını savunan Genç, hükümet tarafından düzenlenen ''Alevi Çalıştayları''nın da mevcut sorunlara çözüm üretmediğini iddia etti.

Erçelebi de DSP'nin, Alevi Bektaşi kültürünü önemseyen bir parti olduğunu belirterek, bu kültürün temelinde dostluk ve barışın bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde ''hak gasbına uğradığını'' iddia eden Erçelebi, şimdi vatandaşın sokağa inerek bu haklarını geri almaya çalıştığını ifade etti. Erçelebi, ''Pazar günü İstanbul'da yapılacak hak arama eyleminize en üst düzeyde katkı vereceğiz'' dedi.

''Alevi Çalıştayları''nı da eleştiren Erçelebi, ''Alevi Çalıştayları, Alevi vatandaşların zamanını çalmaktan öteye geçmiyor. Hükümet gerçekten samimiyse sıkıntıların giderilmesi için gerekli basit adımlar var bunları atabilir. Ama bir samimiyet göremiyoruz. AKP iktidarının insanları aldatarak zaman kazanma dönemi bitmiştir'' diye konuştu.

GERÇEK GÜNDEM - A.A. - 2 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.