Aleviliğe hakaret davası 15 Ekim’de görülecek

Aleviliğe hakaret davası 15 Ekim’de görülecek

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde Alevilere hakaret eden Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel'in duruşması 15 Ekim'de görülecek. Duruşma öncesi PİRHA'ya konuşan İbrahim Kartal, "

A+A-

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde muayene olan İbrahim Kartal’a Alevi olduğu için “Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle din mi olur? Hepsi teröristtir” diyerek hakaret eden Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel ‘in duruşması 15 Ekim’de görülecek.

Davacı İbrahim Kartal ve şahit Nazlı Aksoy dava hakkındaki düşüncelerini PİRHA’ya anlattı.

“İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM” 

İbrahim Kartal, duruşma öncesi şunları söyledi:

“15 Ekim’de dava görülecek, korona yüzünde dava ertelenmişti. Muayeneye gittim nerelisin dedi, Sivaslıyım dedim, Alevi misin diye sordu,  ben de Aleviyim dedim. Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle din mi olur? Hepsi teröristtir diyen profesör bize hakaret etti. Olay yaşanırken yanımda dekanlıkta döner sermaye sekreteri olan Nazlı Aksoy vardı onu da bana şahitlik ettiği için kovdular ama mahkemeye gelecek şahit olarak. Diyor ki ben Sivas Alevilerine söylemedim Tunceli Alevilerine söyledim böyle bir profesör olabilir mi? Hâkim beye Tunceli ile Sivas Alevilerinde bir fark var mı, Alevi alevidir dedim. Doktoru görevden aldılar. Ben birçok yeri gezdim ama kimse bu adamı sevmiyor. Tabipler Birliğinde önceden şikâyeti bulunuyor. Hâkim de bu adamla ilgili Tabipler Birliğinden dosyaları istedi şikâyet var mı yok mu diye. Bu duruşmada belli olacak ama ben bu işin peşini bırakmayacağım bir de tazminat davası açacağım.”

“HAYAT MÜCADELESİ VEREN BİR KİŞİ OLARAK HAKARETLERİ HAZMEDEMEDİM”

Nazlı Aksoy ise, hayat mücadelesi verdiğini belirterek şöyle konuştu:

“Dekanlıkta döner sermaye sekteriydim. Maliye Bakanlığı’na bağlıydık, bir yıl mobing baskıdan sonra o kadar gına geldi ki emekli olmak istedim. Hastayı hocanın odasına ben götürdüm. Nerelisin diye sordu hastama, Sivaslıyım dedi. Daha sonra yoksa Alevi misin dedi. Memuriyetimden dolayı bazı şeyleri söyleyemedim baya ağır hakaretler etti. Gezidekiler geberdiler gittiler dedi, çok ağır ithamlarda bulundu, dayanamadım hatta bana hakaret etti ama bir yıl boyunca süründürdüler beni, tayinimi çıkarttılar. Hayat mücadelesi veren bir kişi olarak hakaretleri hazmedemedim, yoksa ben memuriyetimi bu hale getirmezdim ama maalesef cemevleri benim arkamda durmadı. İşsiz kalırım dediğimde bana ekmek kapısı istedim ama hiç kimse destek olmadı. Daha önce biz bu davaya girmeden önce cemevi başkanlarına beni işimden ederlerse arkamda duracak mısınız dedim ama maalesef kimseyi göremedim. Ben 4 yıl cafelerde bulaşık yıkadım. Çünkü kredi borcum vardı, iki tane öğrencim vardı ama hiçbiri bana iş imkanı sağlamadı. Vermiş olduğum mücadeleyi maalesef hak etmiyormuş insanoğlu, çok zor hayat şartlarında baş başa kaldım.”

NE OLMUŞTU?

Ağustos 2015 yılında yaşadığı Çorlu’dan Çapa Tıp Fakültesi’ne tedavi olmaya giden şeker hastası İbrahim Kartal, Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel’e muayene oldu, muayene sonrasında “Nerelisin, Alevi misin?” sorularıyla muhatap oldu.

Kartal’ın Alevi olduğunu öğrenen Demirel; “Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle din mi olur? Alevilerin hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK’lidir” ifadeleriyle hakarete devam etti.

Kartal ise yaşadığı olay sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunarak Başhekimliğe de şikayet dilekçesi vermişti.

PİRHA-DERSİM/İSTANBUL

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.