"Aleviliği Bize Öğretmesinler"

"Aleviliği Bize Öğretmesinler"

"Aleviliği Bize Öğretmesinler"Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, “İbadetini, inancını özde yaşayan, Ehli Beyte biat eden canlar başkalarının...

A+A-

"Aleviliği Bize Öğretmesinler"

"Aleviliği Bize Öğretmesinler"

Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, “İbadetini, inancını özde yaşayan, Ehli Beyte biat eden canlar başkalarının tarifleriyle uğraşmıyor. Bize açılım gerekmez. Alevilere Aleviliği tarif etmeyin. Taleplerimize, beklentilerimize yanıt verilsin yeter” dedi.

“MATEM BİTMEDEN ÇORBA KAYNAMAZ”

Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, dört gündür oruç tuttuklarını, ilk üç gün üç masum için oruç tuttuklarını, dünden itibaren de 12 gün orucun başladığını belirterek, “Toplam 15 gün oruç tutarız. 29 Aralık’tan sonra da çorba kaynatırız” dedi.

Nadık’ta bulunan Cemevi’nde her Perşembe toplanacaklarını ve lokmanın ardından Muharrem sohbetleri yapacaklarını belirten Alevi Kültür Merkezi Başkanı Aksoy, yer darlığından yakındı. Alevilerin özellikle son dönemde daha bilinçli bir şekilde bir araya geldiklerini, açılım türü girişimlere de sıcak bakmadıklarını kaydeden Aksoy, “Alevilere Aleviliği tarif anlamsız ve yersiz. Aleviler kendilerinin ne olduğunu gayet iyi biliyor. İbadetini, inancını özde yaşayan, Ehli Beyte biat eden, incinse de incitmeyen, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve değerlerine sonuna kadar bağlı kalan insanlara ne olduklarını anlatmak gereksiz. Bize açılım gerekmez. Alevilere Aleviliği tarif etmeyin. Taleplerimize, beklentilerimize yanıt verilsin yeter” şeklinde konuştu.

Muharrem ayının başlamasından önce üç masum için oruç tuttuklarını, dünden itibaren 12 gün sürecek oruca başladıklarını anlatan Aksoy, “Matem günlerinde çorba kaynatılmaz, can incinmez, kurban kesilmez. 29 Aralık’a kadar matemimiz sürecek. 29 Aralık’tan sonra çorba kaynatacağız. Her gün Alevi Kültür Merkezi’nde lokmamız dağıtılacak. Perşembe günleri de Nadık Cemevi’nde yemek verilecek ardından da Muharrem sohbetleri düzenleyeceğiz” diye konuştu.

KAYNAK : CorumHaber.net - 18 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.