Aleviliği gazeteciler tartışacak

Aleviliği gazeteciler tartışacak

Aleviliği gazeteciler tartışacakAlevi Çalıştayı'nın beşincisi İstanbul'da gazetecilerle birlikte yapılacak. Çalıştay Koordinatörü...

A+A-

Aleviliği gazeteciler tartışacakAleviliği gazeteciler tartışacak

Alevi Çalıştayı'nın beşincisi İstanbul'da gazetecilerle birlikte yapılacak. Çalıştay Koordinatörü Subaşı, gazetecilerin alevilik konusuna nasıl baktıklarını öğrenmek istediklerini belirtti.

İstanbul, Kasım ayının ilk günlerinde Alevilikle ilgili iki önemli organizasyona ev sahipliği yapacak. İlki geçen yıl Ankara'da yapılan Alevi mitinginin ikincisi 8 Kasım'da Kadıköy'de, Alevi Çalıştayı'nın beşincisi ise 11 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek. 11 Kasım'daki çalıştaya 35 civarında medya mensubu davet edildi. Çalıştay Koordinatörü Necdet Subaşı'nın yöneteceği toplantıya Hükümet adına Devlet Bakanı Faruk Çelik de katılıyor.

YAZARLAR ÇÖZÜM ÜRETECEK

Subaşı, toplam yedi çalıştaydan oluşacak toplantılar serisinin en önemlilerinden birinin medya mensuplarıyla yapacakları toplantı olduğunu belirtti. Subaşı şöyle devam etti: “Medyanın önde gelen isimlerinin bu soruna nasıl baktığını anlamak istiyoruz öncelikle. Arkasından da onlardan katkı bekleyeceğiz. Kendi görüşlerimizi ve yapacaklarımızı anlatıp, sonra da 'bu sorunun çözülmesi için ne önerirsiniz' diyeceğiz. Bizim için en önemli toplantılardan biri. Bunu özellikle sona bıraktık”.

Beşinci Alevi Çalıştayı'na katılacak medya mensuplarından bazıları şunlar:

Ekrem Dumanlı, Ali Bulaç, Fehmi Koru, Ali Kırca, Mehmet Ali Birand, Mehmet Barlas, Taha Akyol, Uğur Dündar, Ali Bayramoğlu, Can Dündar, Erdal Şafak, Ergun Babahan, Ertuğrul Özkök, Etyen Mahcupyan, Hakan Albayrak, İsmail Küçükkaya, Mustafa Karaalioğlu, Neşe Düzel, Oral Çalışlar, Ahmet Hakan Coşkun, Murat Aksoy, Yiğit Bulut.

YENİ ŞAFAK - ALİ SALİ / ANKARA - 31.10.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.