'Aleviliği kullanacaklar'

'Aleviliği kullanacaklar'

'Aleviliği kullanacaklar'Alevi Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Balkız, hükümetin din derslerinde Alevilik politikasını eleştirdi.Alevi...

A+A-

'Aleviliği kullanacaklar''Aleviliği kullanacaklar'

Alevi Bektaşi Fedarasyonu Genel Başkanı Balkız, hükümetin din derslerinde Alevilik politikasını eleştirdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, AK Parti'nin ''din derslerini yine zorunlu olarak, kimi Alevileri ve Aleviliği de kullanarak okutmaya hazırlandığını'' öne sürdü.

Balkız, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Ankara'da düzenlediği bir toplantıyla ''Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi''nin müfredat programında Alevilikle ilgili hangi konuların işleneceğine dair bilgiler verdiğini belirterek, bu toplantıya federasyonlarının, kendilerine bağlı bir örgüt haricinde davet edilmediklerini belirtti.

Toplantıda, ''AK Partilileştirilmiş kimi Alevi dedeleri'' ile kurulan komisyona hazırlatılan konu başlıklarının, Alevilere sunulduğunu iddia eden Balkız, ''Konu başlıkları cazip ancak başlıklarının altlarının, Sünni-Hanefi bakış açısıyla Aleviliğin kimi değerleri de malzeme yapılarak işleneceği ve bu içerikle asimilasyon faaliyetlerinin devam edeceğinden hiç şüphemiz yok'' görüşünü savundu. AK Parti'nin ''din derslerini yine zorunlu olarak, kimi Alevileri ve Aleviliği de kullanarak okutmaya hazırlandığını'' iddia eden Balkız, bunda rol almayacaklarını kaydetti.

Alevi öğrencilerin din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muafiyet hakkını tek tek başvurularla elde ettiğini belirten Balkız, AK Parti'nin, bu dersin içeriği ve kapsamı dışında AİHM kararında yer verilen ''muafiyet belli bir fikrin aşılanması, ana babanın dinin inanç ve felsefi görüşüne saygı duyulması, öğrencilerin bir şekilde dini ibadete katılmaya zorlanmaması'' gibi konuları anlamak istemediğini ileri sürdü. ''Vicdan sahibi iktidarların, yurttaşlarıyla pazarlık yapmayacağını, bu kadarıyla yetinin demeyeceğini, yurttaşlarının insani, ahlaki, meşru, yasal taleplerinin gereğini yerine getireceğini'' savunan Balkız, ''Bu nedenle ABF olarak biz bu oyunda rol almayacağız. Alevileri, demokrat-laik kamuoyunu ve vicdan sahibi Sünni kardeşlerimizi uyarmaya, işbirlikçi düşkün Alevileri teşhir etmeye devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.

Akşam - 15.12.2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.