Aleviliğin Anayasası : Varoluş

Aleviliğin Anayasası : Varoluş

Aleviliğin Anayasası : VaroluşHasan Harmancı ‘Aleviliğin Anayasası: Varoluş’ta, dünyanın kuruluşu, insanın yaratılışı ve varoluşu...

A+A-

Aleviliğin Anayasası : VaroluşAleviliğin Anayasası : Varoluş

Hasan Harmancı ‘Aleviliğin Anayasası: Varoluş’ta, dünyanın kuruluşu, insanın yaratılışı ve varoluşu konularına Alevilik öğretisinin getirdiği yorumu anlatıyor. Alevi ozanların bu temayla kurdukları şiirler düşünüldüğünde, öğretinin bu anlamda önemli bir birikime sahip olduğu kuşkusuz. Alevilik felsefesi, Tanrı-doğa-insan ilişkisini, Tanrı’dan çıkıp yeniden Tanrı’ya dönen bir çevrim üzerinde açıklar. Harmancı, konuya dair elde bulunan kaynaklar ve kutsal kitaplarda yer verilen kuramlar ve meselleri anlattıktan sonra; Alevilik kuramı ve Aleviliğin mitolojik verilerinin dünyanın kuruluşu, insanın yaratılışı ve varoluşu konusunu nasıl açıkladığını inceliyor.

Hasan Harmancı, Yurt Kitap, din, 278 sayfa

KAYNAK : RADİKAL

Aleviliğin Anayasası Varoluş

Evren nasıl varoldu, emri kim verdi?İşte bu ilk başlangıç efsanesi Sümer'de başlar; Enuma Eliş İnka, Maya, Çin, Hint, Yunan, Afrika, Yahudi ve İslam felsefe ve inançları sürekli bu alanda görüş oluşturdular.

Evren bir patlama ile mi varoldu yoksa bu Tanrı'nın altı günlük bir emeği midir? Alevilerin varoluş tasarımı işte bu ''Big Bang'' ile uyumlu ve bir o kadar da şaşırtıcıdır.

Hasan HARMANCI

Yayınevi : Yurt Yayıncılık
 
Baskı : 1 - İstanbul, Ekim 2008  Karton Kapak, Kitap Kağıdı, 278 Sayfa 

Fiyat : 12,00 YTL

Alevihaber.com - 5 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.