Aleviliğin Kültürel Dinamikleri Sanat ve Hayat'ta

Aleviliğin Kültürel Dinamikleri Sanat ve Hayat'ta

Sanat, ekonomik krizi nasıl anlatır?  "Aleviliğin Kültürel Dinamikleri Sanat ve Hayat'ta"Aylık kültür, sanat, edebiyat...

A+A-

Sanat, ekonomik krizi nasıl anlatır?Sanat, ekonomik krizi nasıl anlatır? 

"Aleviliğin Kültürel Dinamikleri Sanat ve Hayat'ta"

Aylık kültür, sanat, edebiyat dergisi Sanat ve Hayat’ın Ocak sayısı çıktı. Derginin son sayısında okuyucuların karşısına çıktığı iki dosyadan biri, kriz günlerinde sanat ve edebiyat rehberi. İkincisi ise, Aleviliğin kültürel dinamikleri.

Kriz günlerinde sanat ve edebiyat rehberi, ekonomik kriz konulu sanat, edebiyat ürünlerinden bazılarını inceleyen yazılardan oluşuyor.

Dosya kapsamında Nurten Baydemir'in “Kriz Günlerinde Gazap Üzümleri'ni Okumak”, Rahşan Köse'nin “Kriz Günlerinde Şarkı Dinlemek”, Ergün Demir'in “Tiyatro ve Krize Kuş Bakışı” başlıklı yazıları yer alıyor. Yazılarda, kriz koşullarının toplumsal atmosferi ele alınıyor, farklı sanat disiplini görüş açısıyla yorumlanıyor. Dosyayı Bayram Kaya'nın “Kriz ve Felsefe” ve M. Ali Çubuk'un “Kriz Koşullarında Sosyal Değişimler” başlıklı yazıları ile İbrahim Okçuoğlu'nun kaleminden çıkan son yazısı “Kriz ve Politik Ekonomi” tamamlıyor. Okçuoğlu'nun yazısı ekonomik krizi temel hatlarıyla kavramak isteyenler için bir okuma planı sunuyor.

Derginin “Grafitti” bölümünde ise Aleviliğin Kültürel Dinamikleri başlıklı dosya yer alıyor. İlhan Cem Erseven'in “Alevilerde Semah ve Kültürel Kökeni”, Namık Kemal Kaya'nın “Cemevi Mimarisinde Estetik ve İdeoloji” başlıklı yazıları Alevi kültürünün unsurlarını inceliyor.

Aylık yayınlanan Sanat ve Hayat’ın son sayısında dosya yazılarının dışında Resimli Ay bölümünde yeni öykü ve şiirler okuyucuların ilgisine sunuluyor. Çağrışımlar’da ise “Turgut Özakman ve Can Dündar Milli Tokatçılar”ı Sami Özbil, “Reha Çamuroğlu ve İzzettin Doğan Ağacın Kurdu Özünden”i Kemal Egeli, “Salvador Dali İstanbul’da; Bir Konsül Köpeği’nin Psiko-Analitik Düşleri”ni Osman Özarslan kaleme aldı.

Sanat ve Hayat dergisinin Ocak sayısı bayii ve kitapçılarda.

ATILIM - 2 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.