Alevilik Propagandası Yaptığı İddia Edilen Müzik Öğretmenine Çifte Ceza

Alevilik Propagandası Yaptığı İddia Edilen Müzik Öğretmenine Çifte Ceza

Alevilik Propagandası Yaptığı İddia Edilen Müzik Öğretmenine Çifte CezaFatih Kız Lisesi'nde iki yıldır öğretmenlik yapan, 700...

A+A-

Alevilik Propagandası Yaptığı İddia Edilen Müzik Öğretmenine Çifte CezaAlevilik Propagandası Yaptığı İddia Edilen Müzik Öğretmenine Çifte Ceza

Fatih Kız Lisesi'nde iki yıldır öğretmenlik yapan, 700 öğrenciye müzik aleti çalmayı öğreten, ilçede 1000 kişilik koro kurup konser veren Müslüm Akdemir'e öğrencileri 'müzik dersine zorladığı' gerekçesiyle soruşturma açıldı. 15 yıllık öğretmen son bir yılda dört soruşturma geçirdi, hukuksal mücadelesi devam ediyor.

15 yıllık müzik öğretmeni Akdemir'in sıkıntılı günleri imzasız bir mektupla başladı. Mektupta, müzik öğretmeninin 'Hrant Dink'in hemşerisi olduğu, öğrencilere Ermeni ezgilerini öğrettiği, Alevilik ve Ermenilik propagandası yaptığı' ileri sürüldü. Bu yüzden hakkında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmadan herhangi bir sonuç çıkmazken, Akdemir, avukatı Metin İriz aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Sene sonuna gelindiğinde hakkında açılan bu soruşturmaya açıklığa kavuşturmak için Akdemir, öğretmenler odasında bir konuşma yaptı. Konuşmada 'Mektuba ismini ve imzasını koyamayan kişi kişilikten ve şahsiyetten yoksun olduğu için ismini koyamamıştır' ifadeseni kullandı. Akdemir hakkında bu sefer de öğretmenlere küfür ettiği gerekçesiyle ikinci bir soruşturma daha açıldı.

"Öğrencileri Müzik Dersine Zorlayan" Müzik Öğretmenine Çifte Ceza
 
"Öğrencileri Müzik Dersine Zorladığı" Gerekçesiyle Hakkında Soruşturma Açılan Müzik Öğretmeni Müslüm Akdemir'e Kınama ve İhtar Cezası Verildi.

 
"Öğrencileri müzik dersine zorladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan müzik öğretmeni Müslüm Akdemir'e kınama ve ihtar cezası verildi.

Akdemir 2007-2008 eğitim öğretim yılı başlayınca okul yönetiminin "öğrenciler müzik dersi almak istemiyor, tayininizi başka okula isteyin" dayatmasıyla karşılaşmış ve durumu Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne iletmişti. Akdemir'in "Ben araştırdım hiçbir öğrenci müzik dersi istemiyor, müzik dersini isteyen bir öğrenci dilekçesini versin hemen müdahale eder dersi açtırırım" yanıtıyla karşılaşmasının ardından 250 öğrenci dilekçe vererek müzik dersi almak istediklerini bildirmişti. 

Akdemir'e ilk soruşturma bu olayın ardından "Öğrencileri müzik dersine zorlamak" suçlamasıyla açılmıştı. Soruşturma sonucunda Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Görevlendirildiği okuldaki görevlerine gitmediği ve yetkisi olmadığı halde idarenin bilgisi dışında dilekçe topladığı" gerekçesiyle kınama cezası verilmesini kararlaştırdı.

Müdürlük, Akdemir hakkında "Maaş Kesimi" cezası istendiği ancak geçmişteki olumlu çalışmalarından dolayı bu cezanın verildiğini bildirdi. Akdemir, çalıştığı okulda 2 yıl içinde 700 öğrenciye müzik aleti çalmayı öğretmiş ve bin kişilik koro kurmuştu.

-İMZASIZ İHBAR MEKTUBUNA TEPKİYE KINAMA CEZASI-

Akdemir hakkında ilk soruşturmanın ardından gelen imzasız bir ihbar mektubu üzerine ikinci bir soruşturma açılmıştı. Kendisi hakkında mektupta ileri sürülen Hrant Dink'in akrabası olduğu, Alevi olduğu ve bayrak törenlerine katılmadığı şeklindeki iddiaları öğretmenler kurulu toplantısına taşıyan Akdemir, imzasız mektubu yazan kişinin "şerefsiz" olduğunu söylemiş ve bir soruşturma da bunun için açılmıştı.

Amirlerine karşı hürmetsiz tavır göstermek, arkadaşları ile iyi geçinememek gerekçesiyle açılan ikinci soruşturmada da müzik öğretmeni Akdemir hakkında ihtar cezası verildi.

-MÜDÜRE SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMİŞTİ-

Okulda müzik dersi açmayarak öğretmeni mağdur ettiği ve görevinde keyfi davrandığı gerekçesiyle Fatih Kız Lisesi Müdür hakkında yapılan suç duyurusuna hiçbir gerekçe gösterilmeden soruşturma izni verilmemişti.

(ANKA) - 9 Ocak 2008

DAVANIN GELİŞİM SÜRECİ İLE İLGİLİ BİR YAZI :

Okulda müzik öğretmek zor zanaat!

Fatih Kız Meslek Lisesi'nde 1000 kişilik koro kuran, 700 öğrenciye çeşitli enstrümanları çalmayı öğreten müzik öğretmeni Müslüm Akdemir'e dört soruşturma açıldı, 'Başka okula tayinini iste' denildi

İSTANBUL - Fazıl Say'ın müzik eğitimine bakışını eleştirdiği Türkiye'de her yedi okuldan ancak birine müzik öğretmeni düşüyor. Müzik öğretmeninin olduğu okullarda ise sıkıntılar bitmek bilmiyor. Fatih Kız Lisesi'nde iki yıldır öğretmenlik yapan, 700 öğrenciye müzik aleti çalmayı öğreten, ilçede 1000 kişilik koro kurup konser veren Müslüm Akdemir'e öğrencileri 'müzik dersine zorladığı' gerekçesiyle soruşturma açıldı. 15 yıllık öğretmen son bir yılda dört soruşturma geçirdi, hukuksal mücadelesi devam ediyor.

Ünlü piyanist Fazıl Say, yaptığı açıklamada okullarda müzik ve resim eğitiminin bitirildiğini, öğretmenlere güçlük çıkarıldığını iddia etti. Milli Eğitim Bakanlığı açıklamaları mesnetsiz bularak, son beş yılda atanan müzik öğretmeni sayısında artış olduğu söyledi. Müzik Eğitimcileri Derneği geçen beş yıl içinde 2010 müzik öğretmeni atandığını, bunun bir önceki beş yılın rakamının üçte ikisi olduğunu açıkladı. Derneğe göre Türkiye'de her yedi okuldan birinde müzik öğretmeni bulunuyor. İstanbul'da Fatih Kız Lisesi'nde yaşanan örnekse Fazlı Say'ın kastettiği müziğe bakış açısını özetler nitelikte.

İmzasız mektup
 
15 yıllık müzik öğretmeni Akdemir'in sıkıntılı günleri imzasız bir mektupla başladı. Mektupta, müzik öğretmeninin 'Hrant Dink'in hemşerisi olduğu, öğrencilere Ermeni ezgilerini öğrettiği, Alevilik ve Ermenilik propagandası yaptığı' ileri sürüldü. Bu yüzden hakkında soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmadan herhangi bir sonuç çıkmazken, Akdemir, avukatı Metin İriz aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Sene sonuna gelindiğinde hakkında açılan bu soruşturmaya açıklığa kavuşturmak için Akdemir, öğretmenler odasında bir konuşma yaptı. Konuşmada 'Mektuba ismini ve imzasını koyamayan kişi kişilikten ve şahsiyetten yoksun olduğu için ismini koyamamıştır' ifadeseni kullandı. Akdemir hakkında bu sefer de öğretmenlere küfür ettiği gerekçesiyle ikinci bir soruşturma daha açıldı.

'Öğrenciler istemiyor' denildi ama...

İddiaya göre, müzik öğretmeni, bu eğitim öğretim yılının başında ise okul yönetiminin 'Öğrenciler müzik dersi almak istemiyor, tayininizi başka okula isteyin' dayatmasıyla karşılaştı. Akdemir, durumu Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne iletince, 'Müzik dersini isteyen bir öğrenci dilekçe versin dersi açtıralım' denildi. Bu olayın ardından yaklaşık 250 öğrenci müzik dersi almak için dilekçe verdi. Dilekçeler Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. Bu kez de dilekçelerin zorla alınmış olduğu iddia edildi ve öğrencileri zorladığı gerekçesiyle Akdemir hakkında üçüncü bir soruşturma açıldı. Şu an beş sınıfa 10 saat ders veren Akdemir bu soruşturmanın hemen ardından derslerinin azlığı nedeniyle başka iki okul daha görevlendirildi. Akdemir görevlendirmeleri tebliğ etmediği için dördüncü soruşturma aldı. Kendi okulunun dışında iki okula daha gitmeye itiraz eden Akdemir, şimdi okulu dışında bir eğitim kurumuna daha derse gidiyor. Öğretmenin hukuksal mücadelesiyse avukatı aracılığıyla devam ediyor.

Müdür: Hakaret etti

Okul müdürü Cemal Akgöz öğretmenin sanatına bir şey demediklerini belirterek iddiaları reddetti. Öğretmenin dersini azaltmadıklarını söyleyen Akgöz, "İmzasız mektup ilçe milli eğitim müdürlüğünden geldi. O konu kapandı. Ancak o öğretmenlere şerefsiz diyerek hakararet etti" dedi.

UMAY AKTAŞ SALMAN
19 Aralık 2007  - RADİKAL

Müzik öğretmenine soruşturma

Ünlü Piyanist Fazıl Say ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında tartışmaya neden olan müzik eğitimi konusunda, Say'ı haklı çıkaran bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

İki yıl içinde 700 kişiye müzik aleti çalmasını öğreten, bin kişilik koro kuran ve çalıştığı okulu halk oyunlarında birinci yapan Fatih Kız Lisesi müzik öğretmeni Müslüm Akdemir hakkında öğrencilerine müzik dersi almaya zorladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Müslüm Akdemir, 2 yıl önce İstanbul Fatih Kız Lisesi'ne müzik öğretmeni olarak atandı. Bu süre içinde 700 öğrenciye keman, gitar, piyano, ritim perküsyon, bağlama, ney, ud gibi çalgıları öğreten Akdemir bin kişilik bir koro kurdu ve halkoyunları yarışmasında okulunu birinci yaptı.

"ÖĞRENCİLER MÜZİK DERSİ İSTEMİYOR"

Akdemir 2007-2008 eğitim öğretim yılı başlayınca okuy yönetiminin "öğrenciler müzik dersi almak istemiyor, tayininizi başka okula isteyin" dayatmasıyla karşılaştı. Akdemir, durumu Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne iletince, "Ben araştırdım hiçbir öğrenci müzik dersi istemiyor, müzik dersini isteyen bir öğrenci dilekçesini versin hemen müdahale eder dersi açtırırım" yanıtıyla karşılaştı. Bu olayın öğrenciler arasında duyulmasının ardından 250 öğrenci dilekçe vererek müzik dersi almak istediklerini bildirdi.

MÜZİK DERSİ İÇİN 250 ÖĞRENCİYİ ZORLAMIŞ

"Müzik dersi almak istiyoruz" dilekçelerinin ardından ardından Müslüm Akdemir, öğrencileri "müzik dersi almaya zorlamakla" suçlandı ve hakkında soruşturma açıldı. Akdemir bu soruşturmanın hemen ardından derslerinin azlığı nedeniyle başka iki okula daha görevlendirildi.

"HRANT DİNK'İN HEMŞEHRİSİ SUÇLAMASI"

Akdemir'in ilk soruşturması devam ederken okul yönetimine imzasız bir mektup geldi. Mektupta, müzik öğretmeninin "Hrant Dink'in hemşehrisi olduğu, öğrencilere Ermeni ezgilerini öğrettiği, Alevilik ve Ermenilik propagandası yaptığı" ileri sürüldü. Avukatı Metin İriz aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Akdemir bunu öğretmenler toplantısına da taşıdı. Akdemir, kendisi hakkında böyle bir imzasız bir ihbar mektubu yazıldığını, yazan kişinin imza kullanmadığı için "şerefsiz" olduğunu söyledi. Akdemir hakkında öğretmenlere küfür ettiği gerekçesiyle ikinci bir soruşturma daha açıldı.

"FAZIL SAY HAKLI"

Eğitim Sen İstanbul 8 No'lu Şube Başkanı Haldun Özkan, piyanist Fazıl Say'ın müzik sanatının okullarda küçümsendiği ve sanat eğitiminin dışlandığı iddialarının doğru olduğunu belirtti. Özkan, "Say, Türkiye'de yaşanan bu olayları çok iyi bilmektedir. Okul müdürü veya ilçe müdürü istemiyor diye müzik dersleri öğrencilere seçtirilmiyor ve müzik dersleri kapatılıyor. Sözde müzik dersi olan okullarda atıl duruma çıkartılmış, öğretmenler baskı altına alınmıştır. Derslerde uygulama söz konusu değildir. Müzik öğretmenleri imkanlar istediğinde sıradan muamele ile karşı karşıya kalıyor. Her şeye rağmen çalışmalarınızı yaptığınızda ve çalışmalarınız engelleniyor diye şikayette bulunursanız dikkati üzerinize çekersiniz ve yerinizden olursunuz. İstanbul Fatih Kız Lisesi Müzik öğretmeni gibi" dedi.

(ANKA) - SABAH - 19 Aralık 2007 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.