"Alevilik" seçmeli ders olacak

"Alevilik" seçmeli ders olacak

"Alevilik" seçmeli ders olacak Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Muş Alparslan Üniversitesi'nde Kürt Dili ve...

A+A-

"Alevilik" seçmeli ders olacak "Alevilik" seçmeli ders olacak

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Muş Alparslan Üniversitesi'nde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü onaylamasının ardından Aleviliğin de ikinci öğretim yılında "seçmeli ders" olarak verileceği bildirildi.
    
YÖK'ün 23 Aralık 2010 günü yaptığı toplantıda Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde 4 yıllık lisans programı düzeyinde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün açılmasına karar verildi.

Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, Kürt Dili ve Edebiyatı böülümüne 2014 yılında öğrenci alacaklarını belirtti.

Alparslan Üniversitesinin her alanda farklı ve örnek teşkil edilecek bir kurum olduğuna işaret eden Prof. Dr. İnanç "Kürt Dili ve Edebiyatı bölümü diğerlerinden farklı bir bölüm değil.

Kürt Dili ve Edebiyatı tartışılmıyorken bizim gündemimizde yoğun bir şekilde yer alan bir konuydu. YÖK de sunduğumuz projeyi onayladı ve bölümün açılmasına izin verdi. Böylece Kürt dili de bilinmeyen bir dil olmaktan çıkmış olacak" diye konuştu.

Alparslan Üniversitesi'nde, Aleviliğin seçmeli ders olarak verileceği anımsatan Prof. Dr. Nihat İnanç, "Geçtiğimiz yıl Eylül ayında senato toplantısında Alevilik dersinin verilmesi kararını aldık. YÖK'ün onayıyla bu yıl üniversitenin ikinci öğrenim döneminde seçmeli olarak Alevilik dersi verilecek" dedi.

CNNTÜRK - (DHA) - 06.01.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.