Alevilik tartışması mahkemelik oldu

Alevilik tartışması mahkemelik oldu

Alevilik tartışması mahkemelik oldu Beyoğlu'nda, bir lokantada karıştığı "Alevilik" tartışmasına müdahale eden polislere hakaret...

A+A-

Alevilik tartışması mahkemelik olduAlevilik tartışması mahkemelik oldu

Beyoğlu'nda, bir lokantada karıştığı "Alevilik" tartışmasına müdahale eden polislere hakaret ettiği öne sürülen avukat Celal Güngördü'nün yargılanmasına başlandı.

İSTANBUL  - Beyoğlu 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanık Celal Güngördü ve avukatı Erdal Doğan hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren Güngördü, Taksim'deki bir lokantada eşi ve bir avukat arkadaşı ile yemek yerken Ozan Nesimi Çimen'in ''Haydar'' isimli  türküsü çaldığı sırada, bu türkünün ''Alevi tasavvuf felsefesini yansıttığını söylediğini'' belirtti.

Yan masada oturan bazı kişilerin ise türküde yer alan ''ar'' ve ''namus'' ifadelerinden dolayı türkünün Arnavut felsefesiyle ilgili olduğunu söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını anlatan Güngördü, bu sırada içeriye giren biri sivil 5 polisin tartışmayı yatıştırmaya çalıştığını anlattı.

Güngördü, polislere avukat olduğunu söylediğini ifade ederek, ''Ben avukat olduğumu söyledim. Karşımızdaki kişiler de 'sen avukatsan biz de devletiz' dediler. Bizim tabak kırma hareketimiz olmadı. Herhangi bir şekilde kavga olmadı'' dedi.

Göngördü'nün avukatı Erdal Doğan da müvekkili hakkında yapılan işlemlerin Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) uygun olarak yapılmadığını savunarak, bu olayda sanık olarak gösterilen kişinin avukat olması dolayısıyla savunmasının Cumhuriyet savcısı tarafından alınabileceğini vurguladı.

Bu nedenle Cumhuriyet savcısının da olaylara müdahil olması gerektiğini kaydeden Doğan, müvekkilinin beraatını istedi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Güngördü'nün, olay akşamı eşi ve bir arkadaşıyla Beyoğlu'nda türkü çalınan bir lokantada yemek yerken yan masadaki kişilerle arasında kısa süreli tartışma yaşandığı belirtiliyor.

İlerleyen saatlerde tartışmanın yeniden başlamasıyla Güngördü'nün yemek yediği masadaki bardak ve tabakları kırdığı, masayı devirerek zarar verdiği anlatılan iddianamede, Güngördü'nün olaya müdahale eden polislere kızdığı ve onlarla polis merkezine gitmek istemediği anlatılıyor.

İddianamede, daha sonra merkeze götürülen  Güngördü'nün polislere hakaret ettiği ifade edilerek, sanığın ''mala zarar vermek'', ''kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'' suçlarından 1 yıl 4 aydan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

(AA) - GAZETEPORT - 11.09.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.