Alevilikle ilgili gerçekleri herkes öğrenecek!

Alevilikle ilgili gerçekleri herkes öğrenecek!

Gerçekliklerimiz "Cemevi" adı altında, yığınla "minaresiz cami" yapan, bu "cem evlerinde" Alevilere "Bayram Namazı", "Cuma Namazı" kıldırıp "Arapça Kur'an Kursu" açanların işine gelmiyor.

A+A-

Galileo dünyanın döndüğünü ve yuvarlak olduğunu söylediğinde, o dönem bir avuç insan haricinde herkes onun, Kilisede yakılarak idam edilmesini istiyordu. Bunun gerekçesi ise;

"İncil'de dünyanın tepsi biçiminde"

tanımlanmış olmasıydı.

O tarihe kadar herkes böyle biliyordu ve herkeste bunda diretti.

Peki!
Bu böyle kaldı mı ne oldu?

O zamanın din tüccarları değil, sonunda Galileo kazandı.

GERÇEKLER KARŞISINDA HİÇBİR YALANIN SONSUZA DEK SÜRME ŞANSI YOKTUR!

Bu yüzden Alevi toplumunun gözüne asırlardır çöl kumlarını serpiştirenlerinde, sonsuza dek insanları kandırma şansı yoktur.

Artık bu dikiş tutmaz!

*
Artık İslamiyet'in ne olduğu, o körü körüne, okumadan, araştırmadan savunduğu Kuran'ın ayetlerinde neler yazdığı sır değildir.

Tabii ki, bu birilerinin çıkarlarına ters düşüyor.

**
Kimin mi çıkarına ters düşüyor?

Alevilik adı altında devletin gizli ödeneğinden para alıp, Alevileri "Cem evi" adı altında asimile edip Sünni İslam’a yamamaya çalışan, bu uğurda egemenlerden aldığı destekle "Cem evi" adı altında, yığınla "minaresiz cami" yapan, bu "cem evlerinde" Alevilere "Bayram Namazı", "Cuma Namazı" kıldırıp "Arapça Kur'an Kursu" açanların çıkarına ters düşüyor; çünkü rantları elden gidiyor.

Kimin mi çıkarına ters düşüyor?

Egemen olduğu coğrafyada yani İran'da Aleviliği yasaklayan 30 Cem evini yakıp-yıkıp, 1400 Cem evini kapatan, 2004 yılında Güney Azerbaycan'ın Koşacay kentinde çok sayıda Alevi’yi katledip tutukladıklarını idam eden, ama Türkiye deki Alevilere şirin görünmek için, Türkiye de devşirip Cem evlerine saldıkları Humeynici Molla bozuntularının rantı gidecek.

Safevi propagandalarının etkisiyle önce Ehl-i Beyt'i kutsatıp, sonrada uyduruk masallar ve uyduruk Secereler ile kendi soyunu Ehl-i Beyt'e dayandırıp sülalesini kutsatarak Alevi Yol Önderliğini kendi sülalesinin tekeline alanların zoruna gidiyor; çünkü rantları gidecek.

***
Madem "Arap’sınız",(!) madem "Ehl-i Beyt torunusunuz"(!), "büyük dedeniz Arabistan'da kaç yıl halife olarak ülke yönetti"(!), neden Arabistan'a bir tane Cem evi açmadı acaba?

****
Bu masalların çok fazla sürme şansı yok.

*****
Cahil, Safevileri "Alevi" sanıyor. Ehl-i Beyt propagandalarıyla Alevi toplumuna Şii-Caferi sembollerini benimseten Safeviler zaten. İran da, Azerbaycan'da, Irak'ta ve yakın coğrafyada geçmişi Kızılbaş Alevi olup ta, milyonlarca insanın bu gün Şii-Caferi olmasının en büyük suçlusu, Şah İsmail torunlarından Safevi hükümdarı Şah Abbas'tır.

******
Şah Abbas Şiiliği devletin resmi dini ilan ettikten sonra, Aleviliği yasaklamış ve tıpkı Osmanlı ve Selçuklu gibi Alevileri katledip, sürgün etmiş büyük çoğunluğunu da asimile ederek Şiileştirmiştir.

Tıpkı Osmanlı'nın binlerce Alevi köyünü, katledip, zulmedip sürgün ederek, onları zorunlu iskana tabii tutup yerleştirdiği yerlerde 3 asır din adamı gönderip Sünnileştirmesi gibi.

*******
Hem Şii hem de Sünni asimilatörlerin temel kaynağı İslam'ın Halife Ali'si ve Ehl-i Beytidir.

********
Her iki İslam misyoneri Alevileri bu argümanları kullanarak asimile etmiş binlerce köyün inancını değiştirmiştir.

Köylerde onların nasıl imamlar oldukları, nasıl namaz kılıp ibadet ettiklerini anlatmışlar, diğer taraftan da aba altından sopa göstermişlerdir. Tıpkı bu gün Aleviliğin gerçekliğini sorgulayanlara, Arap Ehl-i Beyt torunlarının kıt bilgisi, kıt aklıyla tehdit savurması gibi.

Daha 3 asır öncesine kadar nerdeyse tümüyle Kızılbaş-Bektaşi Alevi olan Türkmenler/Yörükler, nasıl asimile edilip de Sünni İslam’a entegre oldu sanıyorsunuz?

Karadeniz bölgesinde bir zamanlar tamamı Güvenç Abdal ocağı talibi olan Çepniler'in çok büyük çoğunluğu nasıl asimile oldu sanıyorsunuz?

Atila Tekmil 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum