Alevilik'te geç bile kaldık

Alevilik'te geç bile kaldık

Alevilik'te geç bile kaldıkMilli Eğitim Bakanı Çelik: Alevilik'in müfredata girmesine biz karar verdik. Avrupa'nın telkini...

A+A-

Alevilik'te geç bile kaldıkAlevilik'te geç bile kaldık

Milli Eğitim Bakanı Çelik: Alevilik'in müfredata girmesine biz karar verdik. Avrupa'nın telkini olmadı. Doğru anlaşılması için buna ayna tutmak zorundaydık, hatta geç bile kaldık.

illi Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, din eğitimi müfredatını tümüyle değiştirdiklerini belirterek “Alevilik'in müfredata girmesi kararını kendimiz verdik. Avrupa'nın teklifini almış değiliz. Çünkü Alevilik bu memleketin bir gerçeği ve İslam dininin farklı bir yorumudur. Doğru anlaşılması için buna ayna tutmak zorundaydık, hatta geç bile kaldık” dedi.

Ensar Vakfı'na bağlı Değerler Eğitim Merkezi'nin düzenlediği Müslüman Ülkelerde Din Eğitimi ve Avrupa'da Okullarda İslam Öğretimi Uluslararası Sempozyumu, dün, Cemal Reşit Rey Konferans Salonu'nda başladı. Üç gün sürecek sempozyumda Türkiye ve Avrupa'daki din eğitimi tartışıldı. Sempozyuma, Bakan Çelik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Şişman'ın yanı sıra çok sayıda eğitimci ve katıldı.

AVRUPA'DAN TELKİN ALMADIK

Bakan Çelik, konuşmasında şunları söyledi: “Müfredatı hazırlarken görüşler doğrultusunda metinler ve müfredat çıktı. Alevilerin 'konuyu biz hazırlamalıydık' serzenişi haklı bir bir serzeniş değil. Onların sitem etmesinden biz rahatsız olmayız. Bu bir uzmanlık işidir. Ders kitaplarımızda Alevilerden yanlışlık olduğu yönünde şikayet gelmedi. Din dersinde ötekileştirmek gibi bir lüksümüz olamaz.”

DİN DERSİ ZORUNLU OLMALI

Ensar Vakfı Başkanı Mütevelli Heyeti Ahmet Şişman da “Şu anda din eğitimi, sağlıklı bir şekilde mevcut sisteme entegre olamadığı için reform girişimlerinden mahrum kalmaktatır” yorumu yaptı. Şişman, din eğitiminin devlet gözetiminde olması, ayrıca din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin de tüm vatandaşlar için zorunlu olmasını gerektiğini açıkladı.

Hiçbir yerde bu kadar öğretmenevi yok

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İstanbul Beylikdüzü'nde yaptırılan Atatürk Öğretmenevi ve İhlas Marmara Lisesi'nin temel atma törenlerine katıldı. Türkiye genelinde 840 öğretmenevi bulunduğunu, bunun dünyada örnek gösterilecek bir uygulama olduğunu vurgulayan Çelik, "Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar çok öğretmenevi yok. Bu uygulama Türkiye'ye özgü ve dünyada örnek gösterilecek bir özellik" diye konuştu.

ALİ OKTAY- ZEYNEP ÇİFTÇİ / İSTANBUL
YENİ ŞAFAK - 17.11.2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.