Alevinin pişirdiği yenilmez davasında ilk karar

Alevinin pişirdiği yenilmez davasında ilk karar

Alevinin pişirdiği yenilmez davasında ilk kararHekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi çalışan Semanur Takmaz’a karşı yapılan ayrımcı...

A+A-

Alevinin pişirdiği yenilmez davasında ilk kararAlevinin pişirdiği yenilmez davasında ilk karar

Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi çalışan Semanur Takmaz’a karşı yapılan ayrımcı uygulama ve satırlı saldırıyla ilgili olarak başlatılan hukuki süreçte ilk lehte karar çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren İbrahim Gür’e 2270 lira para cezası verildi.

Hekimhan ilçesi Devlet Hastanesinde Alevi çalışan Semanur Takmaz’a karşı yapılan ayrımcı uygulama ve satırlı saldırıyla ilgili olarak başlatılan hukuki süreçte ilk lehte karar çıktı. 25 Mart’ta Hekimhan’da görülen davada, satırlı saldırıyı gerçekleştiren aşçı İbrahim Gür’e, hapis cezası çıkmadı, para cezası verildi ve 2270 lira para cezası kesildi.

Hekimhan Devlet Hastanesi Müdürü Nazmi Kurt’un hastane çalışanı Semanur Takmaz’la ilgili hastane personeline, "Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, bu kadının elini bir şeye vurdurmayın" şeklinde talimat vermesi ve Semanur Takmaz'ın aşçı İbrahim Gür tarafından satırlı saldırıya uğramasının ardından, konu, Takmaz tarafından yargıya taşınmıştı. Semanur Takmaz, davanın ilk duruşmasında 23 Nisan 2009 tarihinde işçi olarak çalıştığı Hekimhan Devlet Hastanesi'nde mezhebi nedeniyle kendisine hakaret edildiğini, çalışanlardan İbrahim Gür'ün de satırla kendisine saldırarak elinden yaraladığını savunurken, sanık İbrahim Gür ise olayın bir mezhep kavgası olmadığını, kendisinin de mağdur olduğunu iddia etmişti.

25 Mart’ta davanın 4. duruşması yapıldı. Duruşmaya Pir Sultan Kültür Derneği Hekimhan Şube Başkanı İbrahim Arslan ve Malatya Şube Başkanı Songül Canpolat’ın yanısıra, dernek yöneticileri ve üyeleri de katıldı. 

Davayı yakından takip eden ve Semanur Takmaz’a sahip çıkan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin Hekimhan Şubesi İbrahim Arslan, “Mahkeme kararıyla haklılığımız, Semanur Takmaz’ın saldırıya uğradığı ve ayrımcı muameleye tabi tutulduğu mahkeme kararıyla da saptandı. İbrahim Gür, bir piyondur. Biz, o piyonu yönlendiren hastane müdürünün ceza almasını istiyoruz. Dernek olarak davayı çok yakından takip ediyoruz” dedi.

KAYNAK : Alevihaber.com - 26 Mart 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.