Alevionline Araştırdı: Su Tv - AKP İlişkisi

Alevionline Araştırdı: Su Tv - AKP İlişkisi

Alevionline Araştırdı: Su Tv - AKP İlişkisi Son günlerin gündemdeki konusu Su Tv'nin satışı. Haber gruplarında, internet sitelerinde Su Tv'nin...

A+A-

Alevionline Araştırdı: Su Tv - AKP İlişkisi Alevionline Araştırdı: Su Tv - AKP İlişkisi

Son günlerin gündemdeki konusu Su Tv'nin satışı. Haber gruplarında, internet sitelerinde Su Tv'nin AKP'lilere satıldığı yönünde iddialar var. Alevionline, misyonuna uygun ve objektif bir şekilde iddiaları araştırdı. Konunun muhataplarıyla konuştu. Yine en doğru gerçekleri, iddiaları, cevapları ilk olarak Alevionline okurları öğrenecek.

İddia: Su Tv Satıldı, Alan AKP'li

Geçtiğimiz günlerde önce Aleviler arasında e-posta iletişimi sağlayan Pir Sultan mail grubunda ve ardından Alevi Haber sitesinde Su Televizyonu'nun AKP ile yakın ilişkileri olan Alevi işadamı Yalçın Özdemir'e satıldığı iddia edilmişti. Bu iddialara göre Su Tv, mali krize girmiş ve el değiştirmişti. Alan ekibin Reha Çamuroğlu ile ilişkili olduğu ve Su Tv'nin yayın politikasının giderek değişmekte olduğu savunulmuş, hatta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kanala çıkartılıp uzun süre konuşma yapması örnek gösterilmişti.

Su Tv AKP'ye "AK Parti" mi Diyor?

Alevionline bu iddiyla ilgili olarak 25 Mart 2008 tarihinde, Su Tv'nin 13:00 haber bültenini takip etti. Bu haber bülteninde AKP ile ilgili haberlerin tamamında AKP ibaresi kullanıldı. Ayrıca haber altyazılarında da AKP ibaresinin kullanıldığı görüldü.

Alevionline Muhataplara İddiaları Sordu

Alevionline iddialarla ilgili olarak araştırmayı derinleştirdi ve çeşitlendirdi. Su Tv'nin yayın politikasıyla ilgili iddialardan, Su Tv için Ankara Mamak'ta bir yer arandığına kadar çeşitli iddialara ulaştı. Söz konusu iddiaları elbette ilk elden araştırdık. Bu iddiaları iddiaların muhataplarıyla konuştuk. İddialarda adı geçen Yalçın Özdemir, Alevionline adına haber yapmak için aradığımızı belirttiğimizde bunu olgunlukla karşıladı ve sorularımıza yanıt verdi. Haber yapılacak bir durumun olmadığını, ama kendilerinin de bir şey gizlemediğini belirtti.

İddialar Asılsız

Alevionline ekibinden Ceyhun Günal, bugün Su Tv'yi aldığı iddia edilen Yalçın Özdemir'i telefonla aradı. Günal'ın sorularını yanıtlayan Özdemir, bu iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu belirtti. "Hayatımda hiçbir dönem sağcı olmadım." diyen Özdemir, Su Tv'nin yayın politikasının değiştiğine yönelik iddialara ise; "Kanalı izlesinler. Alevilik çizgisinden yayın yapıyoruz. Kanalı izleyenler bunu fark edecektir. AKP politikalarına herhangi bir yakınlık söz konusu değil." diyerek sözlerine devam etti.

Yalçın Özdemir: Haydar Şahin'i Tanımam

"Haydar Şahin'i tanıyor musunuz?" sorusuna ise Özdemir "Hayır tanımıyorum." diyerek yanıt verdi. Özdemir, kanalın AKP ile herhangi bir ilişkisinin kesinlikle bulunmadığını belirtti.

Haydar Şahin: Yalçın Özdemir'i Tanırım

AKP'ye yakın olduğu savunulan isimlerden Haydar Şahin'i de arayarak; "Yalçın Özdemir'i tanıyor musunuz?" diye sorduk. Şahin, "Evet, tanıyorum." yanıtını verdi. Şahin, "Su Tv ile ilgili faaliyetlerde Özdemir'e yardımcı olmuş olabilirim. Ama bunların ne AKP ile bir ilgisi var, ne de bu yardım konusundan maddi bir yardım kastediliyor." dedi.

AKP'lilerden Herhangi Bir Yardım İstenmedi

Mamak'ta yer arama konusuyla ilgili olarak böyle bir durumun olup olmadığını ve AKP'li belediye başkanından yardım istenip istenmediğini sorduk. Şahin, "Mamak'ta yer aranmış olabileceğini ancak kesinlikle AKP'li Mamak Belediye Başkanı'ndan Su Tv ile ilgili herhangi bir yardım istenmediğini" sözlerine ekledi. Şahin, kendisinin Mamak Belediye Başkanı'nı tanıdığını ancak Su Tv ile belediye başkanı arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını belirtti.

Benim AKP'yle İlgim Var Ama Su Tv'nin İlgisi Yok

Şahin kendisinin AKP ile ilişkisinin olduğunu, çeşitli adaylıklarının gündemde olduğunu doğruladı. Fakat AKP ile Su Tv arasında bir bağlantı kurulmasına anlam veremediğini belirten Şahin, "Para alma, herhangi bir destek alma gibi bir durum yok. Benim AK Parti ile ilişkim var. Benim kişisel tercihimdir. Su Tv'de herhangi bir görevim de yok. Yalçın Beyi tanırım. Kendisine kişisel olarak yardımcı olmuş olabilirim. Ama AK Parti ile Su Tv arasında herhangi bir bağlantı olduğunu sanmıyorum. Yalçın Bey'in de AK Parti ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Benimle ilgili durum da kişiseldir. Kişisel bir yardımım olmuş olabilir. Ama ne maddi yardım yaptım ne de kanalla o türden bir ilgim var." dedi. "Mamak'ta Su Tv için yer aradığınız ve AK Parti'li Mamak Belediye Başkanı'ndan yardım istediğiniz söyleniyor." sözlerimiz üzerine Şahin; "Mamak'tan Su Tv için yer bakılmış olabilir. Ben de bu konuda yardımcı olmuş olabilirim. Ama bu durumun Mamak Belediye Başkanı ile hiçbir ilgisi yok. Ne ondan, ne de başka bir AK Parti yetkilisinden destek alınmadı veya istenmedi." dedi. Şahin, bu iddiaların büyük kısmının asılsız olduğunu, kişisel ve basit ilişkilerden yola çıkılarak, zorlama bir şekilde, kanalın zan altında bırakıldığını söyledi.

Alevionline - 25 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.