Alevisizleştirme politikası uygulanıyor!

Alevisizleştirme politikası uygulanıyor!

Alevisizleştirme politikası uygulanıyor! İstanbul'da Alevi derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı...

A+A-

Alevisizleştirme politikası uygulanıyor! Alevisizleştirme politikası uygulanıyor!

İstanbul'da Alevi derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Alevi dernekleri ile Taksim Hill Otel'de bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme öncesi açıklama yapan Şimşek, "Biz burada bir çalıştay veya açılım yapmıyoruz. Gerçek manada açılımı CHP iktidara gelince gösterecektir. Milletvekilliği döneminde Madımak Oteli ile ilgili, cem evleri ile ilgili kanun tekliflerini veren bir kardeşinizim ve CHP grup olarak bu teklifleri desteklemiştir. CHP, var olan süreçte din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin mecburiyetten çıkarılıp tercihli olması gerektiğini savunmaktadır. Avrupa İnsan hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararı da bu yöndedir" şeklinde konuştu.

"Bu ülkede etnik kimliklerinden ve inançlarından dolayı çaktırmadan baskı yapılmaktadır" diyen Şimşek, "Biraz daha düşünülürse Orgeneral Saldıray Berk ve İlhan Cihaner olayları bu yöndedir. Askeriyede ve yargıda bir Alevisizleştirme politikası uygulanmaktadır" diye konuştu.

Şimşek, bir soru üzerine, "AİHM kararı için 'ulemaya sorulmalıdır' diyen bir Başbakanımız var. Sayın Başbakan, Anadolu İslamı'na karşıdır. Arabi, Vahabi İslamı ile barışıktır. Anadolu İslamı'nda dedeler, dervişler, tekkeler vardır. Alevi dedeleri yok saymak, inkar etmek ayıptır. Başbakan kendini bir kez daha ele vermiştir. Arabi Vahabi kimliğine sahip olduğunu ortaya koymuştur. Aslında tüm mesele Türkiye'nin ayrıştırılmamasıdır. Mevcut iktidar Türkiye'de ayrıştırma yapmaktadır. Kamuya alınan 200 bin memurun sadece 14 bini KPSS ile alınmıştır, geri kalanı sözleşmeli olarak sadece AK Parti kimlik kartı taşıyanlar ve yakınlarından oluşmuştur. Şimdi Güvenlik Müsteşarlığı kurarak Sayın Başbakan kendi istihbaratını kurmaktadır. Sınır birlikleri kurarak Recep Bey kendi ordusunu kurmaktadır" dedi.

Hanefi Avcı'nın kitabının her şeyi anlattığını söyleyen Berhan Şimşek, "Ülkede F Tipi bir yapılanma ve kadrolaşma yapılmıştır. Tarikat şeyhleri ülkeyi yönetmektedir. Yıllardır ülke cemaatler ve Amerika tarafından yönetilmektedir" şeklinde konuştu.

Kenthaber - İHA - 30 Ağustos 2010

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek:

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek,'biz Hazanında, Ezanında, Çanında, Cem'inde, Semahında, Bu Topraklarda Kol Kola Yürünmesini İstiyoruz' Dedi 

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 'CHP Alevi kanaat önderleriyle buluşuyor' programı çerçevesinde Taksim'deki Hıll Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Şimşek, 12 Eylülde yapılacak halk oylaması öncesi toplumun farklı gruplarıyla bir araya geldiklerini hatırlattı.

Şimşek, 'Bugün Alevi kanaat önderleriyle bir araya gelme sebebimiz, referandum öncesi bir değerlendirme yapmaktır. Alevi toplumu ülkemizde çok önemli bir tarihi derinliği taşıyor. Alevi toplumu, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinin ve Atatürk ilkelerinin her zaman savunucusu olmuş her zaman yanında olmuştur' diye konuştu.

Alevilerin aydınlanma ve aydınlatmanın öncüsü olduğunu söyleyen Şimşek, 'Bu toplantı ne bir çalıştay ne de hükümetin yaptığı gibi açılımdır. Herkesin bir arada yaşamasını öngören hakkı savunuyoruz. Biz hazanında, ezanında, çanında, Cem'inde, semahında bu topraklarda kol kola yürünmesini istiyoruz' dedi.

Parti olarak Alevilerin haklarını koruduklarını belirten Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Meclise Cem evleri ve Madımak Oteli'yle ilgili kanun teklifini veren biziz. Ayrıca din dersinin mecburi olması bir dayatmadır. Herkesin dinini öğrenmesi bir gerek ve özgürlüktür. 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' dersi dayatmayla değil tercihlen verilmelidir. Biz insanları inanç ve mezhep kimliklerine göre ayırmıyoruz. Herkes Laz, Boşnak, Çerkez Kürt, Arap, Gürcü ve Türk kimliğine sahip olabilir. Bu kimliklerin onur ve şeref olduğuna inanıyoruz. Öte yandan insanların inanç kimiliği Sünni, Alevi, Şafi olabilir biz kültürel değerler ve kimlik üzenden siyaset yapmayı uygun bulmuyoruz. İnsana önce yurttaş kimliğiyle bakılmalıdır.'

Şimşek ile Alevi kanaat önderlerinin görüşmesi daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Sondakika - CHA - 30 Ağustos 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.