Aleviysen benden çekeceğin var

Aleviysen benden çekeceğin var

Aleviysen benden çekeceğin var Esenyurt , Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz'ın bir aydır şiddet...

A+A-

Aleviysen benden çekeceğin varAleviysen benden çekeceğin var
 
Esenyurt , Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz'ın bir aydır şiddet uyguladığı bir öğrenci okulu bırakma noktasına geldi. Lise 1 öğrencisi olan B.K., Edebiyat öğretmeni Yılmaz'ın 'Bu sınıfta alevi var mı' sorusunu 'Ben Aleviyim' diye yanıtladı. Bunun üzerine Yılmaz, "Aleviysen benden çekeceğin var" diye cevapladı.

B.K.'nın başına ne geldiyse bundan sonra geldi. Yılmaz, daha sonraki süre zarfında B.K.'yi iki defa dövdü. B.K.'nın babası öğretmen hakkında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu. Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili olarak iki müfettiş görevlendirdi. Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde birinci sınıf öğrencisi B.K., okulun Edebiyat Öğretmeni Zeki Yılmaz'ın kendisine Alevi' diye şiddet uyguladığını öne sürdü. Okulda mezhep tartışması başlatan olay B.K.'nın iddiasına göre şöyle gelişti; Ramazan ayı içerisinde oruç tutmamaması yüzünden çıktı. Yılmaz birden fazla kez B.K.'ya şiddet uyguladı.

B.K, "Öğretmenimin benim mezhebimle ilgili alaycı konuşması sonucu arkadaşlarımın önünde rezil oldum. Bazı arkadaşlarım öyle bakıyordu ki, sanki vebalıymışım gibi. Zeki Yılmaz'ı görmemek için başka bir sınıfa geçmek istedim ama şu anda hâlâ aynı sınıftayım. Zeki Yılmaz, durup dururken bana vuruyor. Derslerin büyük bir bölümünde dinle ilgili söylemler anlatıyor. B.K.'nın babası Ziram K., doktor raporu alarak Edebiyat öğretmeni hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

Cihan Güler / 01.12.2007 - BİRGÜN

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.