Aleviysen çekeceğin var!

Aleviysen çekeceğin var!

Aleviysen çekeceğin var! Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Z.Y’nin bir aydır şiddet uyguladığı...

A+A-

Aleviysen çekeceğin var! Aleviysen çekeceğin var!

Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Z.Y’nin bir aydır şiddet uyguladığı bir öğrenci okulu bırakma noktasına geldi. Lise 1 öğrencisi olan B.K, Z.Y’nin ‘Bu sınıfta Alevi var mı’ sorusunu ‘Ben Aleviyim’ diye yanıtladı. Bunun üzerine Z.Y, “Aleviysen benden çekeceğin var” diye cevapladı. B.K’nın başına ne geldiyse bundan sonra geldi. Z.Y’nin, daha sonraki süre zarfında B.K’yı iki defa dövdüğü iddia edildi.

B.K’nın babası Ziram K, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Baba ilgili yerlere gönderdiği dilekçesinde; olaya yer vererek öğretmen hakkında gerekli cezai işlemin yapılmasını talep etti. Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili olarak iki müfettiş görevlendirdi.

Olay nasıl gelişti

Okulda mezhep tartışmasını başlatan olay B.K’nın iddiasına göre şöyle gelişti;

Ramazan ayı içerisinde sınıfa giren Öğretmen Z.Y. sınıf içinde bir kız öğrencinin yemek yediğini görünce, ‘Sen oruç tutmuyor musun’ sorusunu sordu, öğrenci “Öğretmenim hasta olduğum için bugün tutmuyorum” dedi. Bunun üzerine sınıfa doğru dönen Z.Y, “İçinizde Alevi olan var mı?” diye sordu. 16 yaşındaki B.K. ayağa kalkarak, ‘Ben Aleviyim öğretmenim’ dedi. B.K’nın yanına giden Z.Y, ‘Siz Aleviler neden oruç tutmuyorsunuz? Senin benden çekeceğin var’ diye çıkıştı. Öğretmeninden ummadığı bir tepki gören B.K’nın hayatı o andan itibaren adeta kabusa dönüştü. B.K. öğretmeninin kendisine şiddet uyguladığını belirterek, “Önce karnıma vurdu, sonraki günde bacağıma vurdu. Bu da yetmiyormuş gibi bana yazılı sınavdan sıfır verdi” diye konuştu.

Öğretmenin kendisini arkadaşlarının önünde aşağıladığını dile getiren B.K, bir hafta boyunca okula gidemediğini söyledi. B.K, “Bazı arkadaşlarım öyle bakıyordu ki, sanki vebalıymışım gibi. Z.Y’yi görmemek için başka bir sınıfa geçmek istedim ama şu anda hâlâ aynı sınıftayım. Korkumdan kendimi derse veremiyorum. Eğer bana bir kere daha saldırırsa okula gitmeyeceğim. Ben babamdan bile dayak yemiyorum” dedi. Okul müdürünün, şikayet dilekçesinin ardından bilgisine başvurduğu Z.K’nın, haklı olduğunu belirterek, “Ben öğrencilerimi tanımak istiyorum. Kimseyi de aşağılamadım” diye konuştuğu öğrenildi.

İlk vukuatı değil

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen, “O olaydan haberimiz var. Ancak daha kötü şeyler de yaşandı. Bir keresinde sınıfta bütün ‘Kürtler PKK’lıdır’ gibi bir laf söylemiş. Öğrenciler Z.Y’ye tepki gösterince de lafı çevirmiş. Sorunlu bir öğretmen. Emekli olacağı için de okul yönetimi pek karışmıyor. Geldiği okullarda hep sorunlar yaşatmış. Edebiyat öğretmeninden çok din derslerine daha yatkın. Sürekli öğrencilere din dersi verdiğini duyduk” diyor.

İSTANBUL / EVRENSEL - 04.12.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.