Ali Asker'e konser engellemesi

Ali Asker'e konser engellemesi

Antakya'da sanatçı Ali Asker'in konser vermesi, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından izin verilmedi.Yurtdışından turist vizesi ile Türkiye'ye...

A+A-

Antakya'da sanatçı Ali Asker'in konser vermesi, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından izin verilmedi.

Yurtdışından turist vizesi ile Türkiye'ye geldiği ve yasal olarak bir ilde sadece 1 defa konser verebileceği gerekçesi ile Ali Asker'in Antakya Sümerler Anfi Tiyatro'daki konseri iptal edildi.

Bunun üzerine sahneye çıkarak dinleyicilerini selamlayan Ali Asker, daha sonra sevenlerinin arasına girerek grubunun seslendirdiği parçalara eşlik etti.

Ali Asker'in bu tutumu konsere katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Sanatçı Erdal Güney'in seslendirdiği parçalar da büyük alkış alırken, Antakya’lı Müzisyenler Mehmet Kocaman,Özhan Özgün ve diğer ekip elemanları seslendirdikleri Ali Asker şarkılarıyla ayakta alkışlandılar.

Ali Asker, "Türküler asla yasaklanmaz. Ülkemizde halen yasakların olması utanç vericidir. Yurtdışından turist vizesiyle geldiğim için bir ilde sadece bir defa konser verebileceğim bahane edilerek, sahne almama engel oldular. Türküler asla susmayacak. Türküler önüne asla zincirler ve yasaklar konulamayacak" dedi.

Sanatçı Ali Asker, birkaç ay önce Antakya'da binlerce kişinin katılımıyla konser vermişti.

Sendika.org - Antakya

09 Ekim 2007

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.