Ali Balkız adaylık gerekçelerini açıkladı

Ali Balkız adaylık gerekçelerini açıkladı

Ali Balkız adaylık gerekçelerini açıkladıAlevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevinden CHP'den milletvekili aday adayı...

A+A-

Ali Balkız adaylık gerekçelerini açıkladıAli Balkız adaylık gerekçelerini açıkladı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevinden CHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Ali Balkız, ayrımcılığa uğrayan her kesimin, Aleviler başta olmak üzere diğer inanç mensuplarının, kadınların, farklı cinsel eğilim taşıyanların, ateistlerin, vicdani retçilerin sorunlarının çözüm bulacağını bildiği, özgürlüğün eşitlikten, eşitliğin adaletten, adaletin sosyal dağıtımdan ve paylaşımdan geçtiğini bildiği için tercihinin CHP olduğunu açıkladı.

CHP'den aday adayı olmak için 19 Mart 2011 tarihinde Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı görevinden ayrılan Balkız, 'Neden CHP ve neden aktif politika' sorularının yanıtını vermek üzere CHP Ankara İl Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Demokrasi, laiklik, özgürlük, adalet gibi kavramların içinin boşaltılmadan, evrensel anlamdaki değerleriyle hayat bulması gerektiğine inandığı için CHP'yi tercih ettiğini belirten Balkız, "Bunların hayat bulması halinde de, ayrımcılığa uğrayan her kesimin, Aleviler başta olmak üzere diğer inanç mensuplarının, kadınların, farklı cinsel eğilim taşıyanların, ateistlerin, vicdani retçilerin sorunlarının çözüm bulacağını bildiğim için; özgürlüğün eşitlikten, eşitliğin adaletten, adaletin sosyal dağıtımdan ve paylaşımdan geçtiğini bildiğim için tercihim Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

Balkız, yıllardır cumhuriyet, demokrasi ve laiklik karşıtı akım, kesim, kurum ve orakların bu faaliyetlerinin ancak büyük bir birliktelik oluşturularak engellenebileceğini ve verilmiş zararların sağaltılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hak mahrumiyetine uğramış, ezilmiş, ötelenmiş, ötekileştirilmiş, örselenmiş, yoksun ve yoksul bırakılmış kesim ve kimselerin haklarının iadesi, eşit yurttaş konumuna getirilmeleri ancak ve ancak siyaset yoluyla sağlanabilir. Bu uğurda halkın örgütlenmesini, salonu, meydanı, yolu, kürsüyü, geceyi, gündüzü, grevi, boykotu, sesi, sloganı, bütün olanakları kullanmalarını son derece önemli buluyor olmamla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni de bu doğrultuda harekete geçirmek gerektiğine inandığım için aktif politika yapmaya karar verdim, ant içtim, söz verdim. Açıklanan nedenlerle CHP'den Ankara 1. bölgeden milletvekili aday adayıyım. Yardımcımız aklımız ve örgütümüzdür."

Balkız, aday adaylığı sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine de, "Sayın Kılıçdaroğlu nezaketle karşıladılar beni. Mutlu olacaklarını, güçlü olacağımızı ilettiler" dedi.

Haberler.com - 21.03.2011

Ali Balkız: Alevilerin haklarını daha iyi savunmak için aday adayı oldum
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığı'ndan CHP'den milletvekili adayı olabilmek için ayrılan Ali Balkız, basın toplantısı düzenleyerek neden CHP'den milletvekili olmak istediğini anlattı.

 
Balkız, toplumsal değişim ve dönüşüme inandığı için milletvekili aday adayı olduğunu aktardı. Balkız, özellikle ayrımcılığa uğrayan Alevilerin haklarını daha iyi savunmak için CHP'den milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. Ali Balkız, demokrasinin gelişimi ve laikliğin korunması için CHP'yi tercih ettiğini belirtti.

Zaman - (CİHAN) - 21.03.2011

CHP’de ‘Çav Bella’ sesleri

CHP'den aday adayı olanlar arasında Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı da yer alıyor

CHP’den aday adayı için başvuran sanatçılar arasında Tolga Çandar, Sabahat Akkiraz gibi isimlerin yanısıra Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı da yer aldı.

ANKARA- Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı, CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Yarayıcı, CHP’nin geniş kesimleri temsil edebileceğine, işçiden, emekten, haktan ve haklıdan yana olduğuna inandığı için böyle bir karar aldığını açıkladı. Yarayıcı için CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in odasında katılım töreni düzenlendi. CHP Genel Merkezi’ne milletvekili aday adaylığı başvurusu için geldiğini kaydeden Yarayıcı, bir süredir kendisine, “Neden CHP’de siyaset yapma kararı aldın?” sorularının yöneltildiğini belirterek, “Halkımıza büyük şeyler kazandıracağımıza inandığım, onuru, gururu temsil edeceğimize inandığım bir alan burası, bu yüzden CHP’de politika yapma gereğini hissettim” dedi.

Hatay’dan milletvekili aday adayı olacağını kaydeden Yarayıcı, “Hatay’da CHP’yi bir numara yapacağız” diye konuştu.

Balkız da aday adayı oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Yarayıcı’ya “Yuvamıza hoş geldin” diyerek parti rozetini taktı. Yarayıcı, daha Tekin’in odasında ünlü partizan marşı Çav Bella’yı söyledi.

Öte yandan CHP’ye aday adaylığı için başvurular sürüyor. Emre Saltık (İstanbul), Sebahat Akkiraz (İstanbul) ve Tolga Çandar (Muğla) başvuran isimler arasında yer aldı.

Eski hakemlerden Selçuk Dereli de, Mersin’den aday adaylığı için başvurdu. CHP’nin eski Genel Sekreterlerinden Adnan Keskin de dün parti genel merkezine gelerek Denizli’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP’den aday adayı olmak için dün başvuran diğer isimler şunlar oldu: Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Avukat Elif Güneş (1968 kuşağının ünlü devrimci liderlerinden İbrahim Kaypakkaya’nın kızkardeşi).

Vatan - 21.03.2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.