Ali Balkız: Öymen, sapla samanı karıştırıyor

Ali Balkız: Öymen, sapla samanı karıştırıyor

Ali Balkız: Öymen, sapla samanı karıştırıyorAlevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in...

A+A-

Ali Balkız: Öymen, sapla samanı karıştırıyorAli Balkız: Öymen, sapla samanı karıştırıyor

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in sapla samanı karıştırdığını ileri sürdü.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde yapılan Alevi kurultayına katılan (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Öymen'in Alevi vatandaşların büyük tepkisini çeken Dersim isyanı ile ilgili sözlerini eleştirdi. Balkız, "Onur Bey'in açıklaması sapla samanı birbirine karıştırmak gibi bir şey oldu. Bir ülke bağımsızlığını korumak isterken savaşa girmek zorunda kalabilir. Vatandaşlarını ve ülkesini korumak adına gireceği savaşta yapacağı iş, kullanacağı araç ve yöntemler başkadır. Yurt içinde baş gösteren bir huzursuzluğu gidermek adına kullanılacak yöntem, araçlar ile yapılacak işler başka olmalıdır. Sayın Öymen bu iki önemli noktayı birbirine karıştırmakla Tunceli halkına, Alevilere ve Türkiye halkına doğru ve özenli şeyler söylememiş oldu. Alevi Bektaşi Federasyonu olarak basın bildirisi yayınlayarak Sayın Öymen'i kamuoyundan özür dilemeye davet ettik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nden Sayın Öymen'in konuşmasına henüz bir ses gelmedi. Onlara da 'siz demokrasiden, insan haklarından mı yoksa insan kıyımından mı yanasınız?' diye bir soru sorduk, düşünmelerini ve kendi aralarında bir karara bağlamalarını istedik." dedi.

Hükümetin başlattığı Alevi çalıştaylarını hem öven hem de eleştiren Balkız, hükümetin Alevileri ilk kez dinleme iradesi gösterdiğini belirtti. Balkız, bu olumlu tutuma karşın çalıştayların taleplerin sulandırılmasına yaradığını ve balans ayarları yapıldığını iddia etti. Balkız, "Bazı taleplerimizin hayata geçirilmesi için çalıştaylara gerek yoktur. Mahkeme kararlarının uygulanması yeterlidir. Böylece zorunlu din dersleri ve cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması ile ilgili sorunlar giderilir." dedi. 
 
ZAMAN - CHA - 15 Kasım 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.