Ali Balkız ve Kazım Genç'in yanındayız

Ali Balkız ve Kazım Genç'in yanındayız

Ali Balkız ve Kazım Genç'in yanındayız  İSTANBUL (15.01.2009)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Ergenekon soruşturmasında Alevi...

A+A-

Ali Balkız ve Kazım Genç'in yanındayız  Ali Balkız ve Kazım Genç'in yanındayız 

İSTANBUL (15.01.2009)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Ergenekon soruşturmasında Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticilerinin isimlerinin suikast listesinde yer aldığı iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. “Ali Balkız ve Kazım Genç'in yanındayız” diye belirtti.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Ergin Doğru, yaptığı yazılı açıklamada Alevi örgütlerine yönelik baskıların demokratik Alevi hareketini engelleyemeyeceğini vurguladı. 'Suikast listesi'nde Alevi önderlerinin isimlerini yer almasının bir gözdağı olduğunu ifade etti. Doğru, “Demokratik Alevi hareketinin gelişmesini hazmedemeyen güçler her dönemde kaos yaratmak için saldırdığı kesim maalesef Aleviler olmaktadır. Bu anlamda Alevi örgütlerinin liderlerinin seçilmesi tesadüf değildir” diye belirtti.

Açıklamada “Devlet egemenliğine girmeyen Alevi örgütlerine dönük politikalar halkımızın barikatlarına çarpacaktır. Devlet, başkanlarımızın can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Alevi hareketine gözdağı vermeyi amaçlayan, tehdit eden gelişmeleri kaygıyla izlediğimizi belirtmek istiyoruz. Değerli başkanlarımızı suikast listelerine ekleyen çeteleri de uyarıyoruz” ifadeleri yer aldı.

ATILIM - 15 Ocak 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.