Ali Balkız yeniden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına Seçildi

Ali Balkız yeniden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına Seçildi

Ali Balkız yeniden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına SeçildiAlevi Bektaşi Federasyonu’nun 30 mayıs tarihinde yapılan 5.Olağan Genel...

A+A-

Ali Balkız yeniden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına SeçildiAli Balkız yeniden Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığına Seçildi

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun 30 mayıs tarihinde yapılan 5.Olağan Genel Kurulunda 2 listeyle seçime girildi. Selahattin Özel’in listesiyle Ali Balkız’ın oluşturduğu listelerin yarıştığı ABF seçimlerini Ali Balkız’ın listesi kazandı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, federasyon olarak bir siyasi partiyi desteklemelerinin söz konusu olmayacağına işaret ederek, "Aleviler sadece CHP'yi değil, diğer partileri de yakından izliyor" dedi.

Balkız, Alevi Bektaşi Federasyonu'nun 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, üyelerinin tek tek siyasi görüşlerinin olabileceğini, ancak federasyon olarak bir siyasi partiyi desteklemelerinin söz konusu olmadığını ifade etti. Son 20 yıldır verdikleri hak mücadelesinde önemli noktalara geldiklerine belirten Balkız, gelinen noktada düşüncelerini özgürce söyleyebildiklerini anlattı. Aleviler'in sandığa gittikleri zaman kendi sorunlarını çözen kişi ve partiden yana tavır sergileyeceklerini ifade eden Balkız, ''Aleviler sadece CHP'yi değil, diğer partileri de yakından izliyor. Aleviler, ülkemizde gerçekten laiklik, gerçekten demokrasi olsun istiyorlar ve yıllardır bunun mücadelesini veriyorlar'' dedi. Balkız, ''Bu çerçevede önemli bir tespit yaptık. Artık dilekçe devri bitti, eylem devri başladı. Düzenlediğimiz ve yüz binlerce kişinin katıldığı mitinglerimiz de bunun en önemli göstergesidir'' diye konuştu.

Balkız, federasyonun kuruluşunun üzerinden 8 yıl geçtiğini, bu sürede bağlı örgüt sayısının 17'den 30'a yükseldiğini bildirdi. Hükümeti kendi taleplerini yerine getirmeye çalışmak ve kurnazlık yapmakla suçlayan Balkız, ''Alevi Açılımı''nı da eleştirdi. Balkız, Anayasa değişikliği ile ilgili referandumda ''hayır'' oyu kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

YÖNETİM KURULU ASIL

ALi BALKIZ
FEVZİ GÜMÜŞ
KÖKSAL YILDIRIM
KEMAL BÜLBÜL
EYÜP TEK
İSMAİL METİN
OKTAY KANDEMİR
İMAM HÜSEYİN BOR
CEMAL ÖZDAMAR
ASLAN KARABOĞA
NURETTİN ATEŞ
MUSTAFA ÖZARSLAN
CENGİZ DOĞMUŞ MUSTAFA CAN
GAZİ ORHAN TÜRKYILMAZ
HÜSEYİN ELMAS
RÜSTEM GÜMÜŞ
 
DENETLEME KURULU ASIL

HASAN ARSLAN
CEMAL ŞAHİN
KENAN MARAŞLI
HIDIR ÇAM
NEŞE CEYHAN
 
DİSİPLİN KURULU ASIL

ALİ YILDIRIM
ÖNDER AYDIN
SELVER KAYA
ERSİN GEDİK
TAMER YENİKAYA

Pir haber ajansı – 31 Mayıs 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.