Ali Balkız'a suikast şifresi: 'Esintili günler'

Ali Balkız'a suikast şifresi: 'Esintili günler'

Ali Balkız'a suikast şifresi: 'Esintili günler'Üçüncü iddianamede, Ergenekon örgütü tarafından planlandığı...

A+A-

Ali Balkız'a suikast şifresi: 'Esintili günler'Ali Balkız'a suikast şifresi: 'Esintili günler'

Üçüncü iddianamede, Ergenekon örgütü tarafından planlandığı iddia edilen eylemler arasında yer alan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’a yönelik saldırı planının detayları ortaya çıktı

Tutuklu sanık eski Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’e bağlı hücre yapılanması tarafından hazırlandığı öne südülen plana göre, hücrenin lideri, elemanlara “esintili günler” şeklinde mesaj geçtikten bir gün sonra Balkız bombalı saldırıyla öldürülecekti.

Eylem planının ayrıntılı olarak anlatıldığı bölümde, hücre üyelerinin birbirleriyle haberleşmek ve irtibat kurmak için “Dostum ne dersin görüşelim mi, takılırız güzelce” şeklinde bir parola belirledikleri de anlatıldı. İşte iddianame yer alan suikast planının ayrıntıları:

İbrahim Şahin’in evinde yapılan aramalarda ele geçirilen “Tedhiş Planı-Ali Balkız” başlıklı belgeye göre, Balkız’a yönelik eylemi gerçekleştirecek 7 kişilik hücrenin lideri olarak M.S. seçildi. Diğer 6 kişiye “bbb”, “ccc”, “dddd”, “eeee”, “ffff”, “gggg” şeklinde kodlar verildi. Ayrıca bu hücre elemanları arasında “çalıntı araç temini”, “Patlayıcı düzeneğin hazırlanması”, “GSM hatlarının ve cep telefonlarının temini”, “yakın emniyetçi” ve “tetikçi” şeklinde görev dağılımı yapıldı.

Sekiz aşamalı olarak belirlenen suikast planına göre, hangi saatlerde evinden ayrılıp işe gittiği tespit edilen Balkız’a, çalıntı bir araca yerleştirilecek bombayla saldırı hazırlandı. Balkız yaklaştığında araçtaki bomba uzaktan kumandayla patlatılacaktı. Eylem hücre liderinin, elemanlara “Esintili günler” şeklinde bir mesaj çekmesinden bir gün sonra gerçekleşecekti.   

MUSA KESLER - İstanbul / Milliyet - 7 Ağustos 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.