Ali Bardakoğlu'na Lüks Villa İddiası ?

Ali Bardakoğlu'na Lüks Villa İddiası ?

Ali Bardakoğlu'na Lüks Villa İddiası ?DSP Milletvekili Süleyman Yağız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu için Angora Evleri’nde...

A+A-

Ali Bardakoğlu'na Lüks Villa İddiası ?

Ali Bardakoğlu'na Lüks Villa İddiası ?

DSP Milletvekili Süleyman Yağız, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu için Angora Evleri’nde 500 bin dolarlık villa alındığı iddialarını Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu’na sordu. DSP’li Yağız, Bakan Yazıcıoğlu’nun yazılı cevaplamısı istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, halkın en büyük gereksinmelerinden biri olan din hizmetlerini yerine getirmesi nedeniyle üzerinde herhangi bir gölgenin bulunmaması gerektiğine dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı’yla ilgili bazı iddiaların gündemde olduğunu ifade eden Yağız, bu iddiaların açıklığa kavuşturulmasının, tereddütlerin giderilmesi bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı için Ankara Bahçelievler’de devletin tahsis ettiği iki daire bulunduğunu hatırlatan Yağız, Bakan Yazıcıoğlu’na şu soruları yöneltti:

* Bir süre önce Angora Evleri’nden 500 bin dolar civarında bir bedelle lüks bir villa satın alındığı ve Sayın Başkan’ın bu villada oturduğu iddiasına açıklık getirir misiniz?

* Söz konusu villanın bedeli hangi kaynaktan ödenmiştir? Ödeme, Hac Fonu’ndan mı, yoksa Diyanet Vakfı tarafından mı yapılmıştır?

* Hac ve Umre Yönetmeliği’nin 22. Maddesi’nde yer alan hac maliyet miktarı üzerinden her hacı adayından yüzde 5’lik ilave ihtiyat parası alınması ve bu yüzde 5’lik paranın alınmasına, -Diyanet İşleri Başkanlığı’nın doğrudan döviz talep etmesine karşın- döviz kurlarında meydana gelebilecek muhtemel artışların gerekçe gösterilmesi yasal ve hukuki bir durum mudur?

* Şimdiye kadar alınan ilâve paraların hak sahiplerine geri ödenmesini düşünüyor musunuz?

YENİÇAĞ  - 29 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.