Ali Başpınar'a büyük uğurlama

Ali Başpınar'a büyük uğurlama

Ali Başpınar'a büyük uğurlamaTÖB - DER’in (Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği) kurucularından Ali Başpınar,...

A+A-

Ali Başpınar'a büyük uğurlamaAli Başpınar'a büyük uğurlama

TÖB - DER’in (Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği) kurucularından Ali Başpınar, dün toprağa verildi. Başpınar’ın (59) cenaze töreni için çeşitli illerden ve yurt dışından çok sayıda kişi Ankara’ya geldi.

"Ali Butto" olarak da tanınan Başpınar’ın cenazesine TMMOB Yönetimi Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Dostluk ve Yardımlaşma Vakfı, ÖDP, 78’ler Dayanışma Derneği, 68’liler Dayanışma Derneği, TKP ve Halkevleri üyeleri katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nden alınan cenaze omuzlarda taşınarak Sıhhiye’deki çok katlı otoparkın önüne getirildi. Yol boyunca sık sık "Butto devrimci yolumuzda yaşıyor" sloganı atılırken, Dev-Yol pankartı açıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende yapılan konuşmaların ardından Başpınar’ın cenazesi alkışlar, sloganlar, marşlar eşliğinde ve karanfiller atılarak cenaze arabasına konuldu. 14 yıldır sinir ucu kanseri tedavisi gören Başpınar’ın cenazesi Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde toprağa verildi.

Başpınar, 12 Mart döneminde THKP-C davasından yargılanarak 2 yıl 4 ay cezaevinde kaldı. 12 Eylül’ün ardından 23 Ocak 1981’de tutuklanan Başpınar, ağır işkenceler gördü.

Dev-Yol ana davasında merkez komite üyesi olmakla suçlanan Başpınar müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve 11 yıl ceza evinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ANKARA ANKA
MİLLİYET - 7 Eylül 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.